Vezi ce va şti să facă şi cât va costa primul telefon modular din lume, pus în vânzare în Europa

Fairphone 2 rămâne primul telefon modular din lume, până când Project Ara va fi disponibil pe piaţă.

În luna decembrie, singurul telefon modular din lume, Fairphone, va fi pus în vânzare doar în câteva ţări din Europa! Compania şi-a propus ca din 2016, device-ul să devine disponibil şi în alte ţări.

La începutul anului acesta, Fairphone 2 a anunţat că utilizatorii pot să îşi upgradeze sau să îşi schimbe componente, astfel încat să îl utilizeze mai mult timp, sau să îşi asambleze singuri device-ul. Acestea fiind spuse, este un telefon modular.

Telefonul este comercializat cu preţul de 525 de euro, însă, vis-a-vis de celelalte device-uri, se laudă cu o durată de viaţă de 5 ani, o perioadă în care utilizatorii îşi pot upgrade software-ul sau îşi pot înlocui componente ce se degradează.

Gadget-ul vine standard cu Android 5.1, având un nivel de performanţă mid-level în momentul de faţă, alcătuit din: procesor Snapdragon 801, 2Gb de memorie RAM, 32Gb de spaţiu de stocare, cameră de 8Mp, acumulator de 2420mAh şi un display de 5inch, Full HD, cu Gorilla Glass 3. Deţine un slot pentru microSD şi două sloturi pentru SIM.

Însă, caracteristica de bază a device-ului este natura modulară. Telefonul este compus din 7 părţi majore, precum: carcasa din spate, acumulatorul ce poate fi înlocuit, ecranul, carcasa principală, reciver modul şi modul pentru speaker şi cameră.

Pe lângă faptul că poţi înlocui o parte întreagă, poţi schimbă şi o parte dintr-un modul, precum speaker-ul sau microfonul. Gadget-ul este liber pentru precomandă pe pagina companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.