Un grup de studenţi au lansat un GoPro în stratosferă şi l-au găsit după 2 ani mai târziu. Vezi VIDEO cu imaginile surprinse!!

 

Un grup de tineri a ataşat un GoPro unui balon meteorologic şi l-au lansat în stratosferă.

Mai mulţi studenţi din Arizona, s-au gândit în 2013 să lanseze o cameră în stratosferă, pentru a vedea Pământul de la mii de metrii înălţime. După ce a au gândit foarte bine întregul proiect, au ataşat unui balon meteorologic o cameră GoPro şi o carcasă în care au alăturat un smartphone cu GPS, pentru a monitoriza călătoria.

Durata întregului proiect s-a extins pe doar câteva luni, timp în care a fost construit planul şi au fost strânse fondurile necesare. Cheltuielile nu s-au dus doar pe cameră şi telefon, ci şi pe helilul necesar pentru a umple balonul. După toate obstacolele, în iunie 2013, balonul a fost lansat, în zona Marelui Canion.

Un grup de studenţi au lansat un GoPro în stratosferă şi l-au găsit după 2 ani mai târziu. Vezi VIDEO cu imaginile surprinse!!

Însă, odată cu lăsarea balonului au constatat o mare problemă. Zona de aterizare a camerei, nu dispunea de acoperire celulară, astfel smartphone-ul nu s-a mai putut conecta la internet, pentru a permite localizarea exactă.

După doi ani mai târziu, norocul studenţilor a venit din partea unei turiste, ce se află în drumeţie. Această a găsit camera la 80Km depărtare de locul lansării şi a returnat-o grupului de studenţi. În urma lansării, după 98 de minute de zbor, GoPro-ul a reuşit să atingă altitudinea de 30.072 de metrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.