Touchscreen-ul va fi înlocuit de o nouă invenție. Cum functioneazムLeap Motion?

Leap Motion     

Si tocmai cand ne obisnuisem sa scriem cu degetele pe ecran. Cand invatasem sa nu mai umblam printre mesaje cu degetele murdare de grasimea cartofilor prajiti. Tocmai acum s-au gandit sa scoata touchscreenul de pe piata.

     Din 2014, piata tabletelor si telefoanelor inteligente ar putea fi invadata de o noua forma de tehnologie, mai apropiata de filmele SF si Tom Cruise, recunoscuta in momentul de fata drept Leap Motion. Instalata ca un prototip pe cateva laptopuri, tehnologia Leap Motion ne permite sa controlam ce vedem pe ecran fara sa mai atingem monitorul, tastatura sau mouse-ul, un senzor pe infrarosu detectandu-ne miscarile mainii si transformandu-le in comenzi.

     Ceva similar, poate un pic mai complex chiar, au inventat norvegienii de la Elliptic Labs, care, in locul unui senzor pe infrarosu folosesc un system ultrasonic, mult mai avansat, ce ar putea fi implementat din 2014 pe tablet si telefoane.
Sistemul foloseste microfoane microelectromecanice si transmitatoare care emit si detecteaza unde de sunet printr-un spectru ultrasonic de peste 20 kHz. Undele sunt apoi calculate si transformate in gesture 3D, ce ajuta la controlarea gadgetului.

     Tehnologia celor de la Elliptic a fost premiata la CEATEC in Japonia, iar la anul specialistii norvegieni ne anunta sa fim cu ochii pe lansarile telefoanelor si tabletelor, pentru ca s-ar putea sa avem parte de o surpriza nemaipomenita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.