Toshiba Satellite P50-C-10G – un laptop flexibil în toate activitățile

Astăzi avem deaface cu un super device, de ultimă generație, ce provine dintr-o gamă premium de laptop-uri.

Toshiba Satellite P50-C-10G este un laptop ultra-performant, capabil să se muleze perfect după fiecare activitate, astfel încât să ofere rezultate ireproșabile. Este un model foarte flexibil, ce se adaptează ușor oricăror situații, de orice fel, mulțumită configurației sale hardware, realizată după cele mai recente platforme.

Prețul la care se comercializează un astfel de gadget este pe măsura performanțelor, respectiv de 4.299lei (vezi preț actualizat), un preț corect și motivat.

Construcția vine realizată din aluminiu, un material durabil și calitativ, de culoare aurie. Este un model extrem de modern și elegant, ce prezintă finisaje extraordinare. Pe lângă asta, este și un device portabil, ce cântărește numai 2.2Kg și măsoară doar 380 x 22.5 x 259.9 mm.

Imagini Toshiba Satellite P50-C-10G :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Se bucură de un LCD LED de tip IPS, cu diagonala de 15.6inch. Este un display TruBrite, ce asigură un format Full HD, la 1920 x 1080pixeli.

La interior se laudă cu un procesor puternic, i7, rulat la o frecvență de tact de 2.4GHz (3.0GHz Turbo Boost). Tot aici găsim și o capacitate de memorie RAM de 8Gb (maxim 16Gb, DDR3), plus o placă video de tip dedicată, din seria GeForce, model 930M, cu chipset-ul video de la nVidia.

Stocarea datelor și a fișierelor va fi realizată pe capacitățile de memorie de 1Tb + 8Gb, cu tip de stocare SSHD.

Ar mai fi de spus că beneficiază de Web cu rezoluție HD, de DVD RW, de microfon integrat, de cititor de carduri (UHS-I, MMC, SDXC, SDHC, SD) și de o linie audio Herman Kardon, optimizată prin tehnologia DTS Studio Sound.

În dotarea acestuia mai iau parte 3 porturi USB 3.0, o ieșire audio, un port HDMI, un port Rj-45 pentru Rețea, Wireless și Bluetooth 4.0 + LE.

În concluzie, dacă vrei performanță, eleganță și modernitate, laptop-ul Toshiba Satellite P50-C-10G este modelul de care ai nevoie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Procesor i7
  • Full HD
  • 8Gb memorie RAM
  • 1Tb și 8Gb memorie RAM
  • Placă video dedicată GeForce 930M
Contra:
  • Nimic

One thought on “Toshiba Satellite P50-C-10G – un laptop flexibil în toate activitățile

  1. Delicat dar strălucitor!

    Câteva concluzii după prima lună de utilizare. Foloseam modelul L-50-B cu date tehnice similare dar acesta este cu o clasă (plus un șurub!) peste.
    „This PC is optimised for Windows 10” te anunță o uriașă etichetă mov de cum deschizi laptopul! Dar pe disc se lăfăie un foarte licențiat W8 având create tot felul de partiții și care la o eventuală redimensionare cedează altor sisteme vreo 400GB din 1TB!, pornește în peste 60 sec,fișierele text se văd încețoșate iar numeroasele aplicații instalate (tip Toshiba) mai mult încurcă! Cum sistemul nu permite retrogradarea spre W7,am încercat să-l actualizez spre W10.Primesc mesajul că trebuie descărcați cam 1,5GB(cam cât imaginea iso a celui mai obez Linux) dar când să treacă la fapte apare,firește,o eroare alături de invitația de-a căuta informații despre ea în lumea largă…Așa că am căutat informații despre instalarea pe stick a imaginii utilitarului GParted cu care am creat o noua tablă de partiții apoi am instalat K(ubuntu)7×2 în dual-boot cu un foarte nelicențiat W7x1!
    În continuare am desfăcut 12 șuruburi,am scos unitatea optică și am înlocuit HDD-ul cu un SSD SanDisk Extreme Pro 250GB pe care am instalat un dual-boot similar celui de pe disc. În locul unității optice am pus un Second HDD Caddy (sata to sata 9,5 mm) în care am montat discul. Acum,cu principalele programe de redare-editare audio-video-text instalate dar personalizate și optimizate la sânge (dezactivând sau dezinstalând caracteristici,servicii și aplicații inutile etc.) cele două sisteme au fost puse cu botul pe labe ocupând după cum urmează:W7x1- 23GB din 60GB alocați;K7x2-5GB din 15GB alocați plus un Linux Swap de 2GB și un Linux Home de 45 GB alocați. Putem alege sistemul dorit din meniul clasic Grub2 iar timpii de pornire ai celor două sisteme-repet:personalizate și cu principalele programe instalate-sunt cam așa:SSD-10 sec W7;15 sec K14 ,HDD-15 secW7;20 sec K14,Stick USB 3.0 SanDisk Extreme 32GB (doar cu Linux) 30 secunde.
    Am optat pentru minunatele tematici de birou ,,Oxygen” din Linux respectiv omoloaga sa ,,Aero” din W7.
    Ecranul ISP al acestui laptop este impresionant ca strălucire și unghiuri de vizualizare. În condiții normale de interior utilizez doar 75% din ,,rezerva” disponibilă. Majoritatea timpului,laptopul este foarte silențios iar culoarea și atingerile sunt de asemenea foarte plăcute!
    În concluzie,o bijuterie care face toți banii!
    Totuși,există și unele neajunsuri:laptopul nu știe înota,nu are costum ignifug,nu poate înlocui ciocanul de bătut cuie!
    Serios vorbind acum, am constatat două mici și ușor rezolvabile probleme:uneori ,la trecerea dinspre Linux spre 7Ferestre necesită o repornire suplimentară deoarece porturile USB rămân nealimentate iar al doilea neajuns apare în Linux dacă instalăm driverul proprietar NVidia care schimbă aranjamentul tastaturii,lăsându-mă orfană de …diacritice,sporește utilizarea procesorului neaducând nici un beneficiu vizibil. Evident,în acest caz, trebuie utilizat driverul nativ din Linux cu care sistemul funcționeză foarte bine și care permite activarea Efectelor de birou.
    O prezentare tehnică detaliată a acestui laptop se poate găsi la această adresă.
    În fine,pentru a corespunde realității,eticheta originală se modifică astfel:,,This PC is optimised for Kubuntu 10+4 & Windows 10-3”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.