Sony 49X8005C – Smart Tv modern de 123cm, cu rezoluţie UHD / 4K, ideal pentru un living spaţios

Sony 49X8005C este un televizor Smart de generaţie recentă, ce şi-a făcut apariţia pe piaţă în 2015, un model de calitate înaltă, ce se laudă cu un nivel superior de performanţă şi cu un aspect distins, pe măsură.

Vorbim despre un gadget compatibil Vesa (200 x 300mm), asta însemnând că poate fi montat şi pe un suport Tv de perete, oferind o vizualizare ca de cinematograf. Este un model de 93W putere, ce garantează un consum redus, de unde rezultă că ar consuma mai puţin decât un bec clasic de 100W.

După cum era de aşteptat, preţul de achiziţie este pe măsura caracteristicilor şi al calităţii, astfel la eMag modelul de faţă costă în jur de 3.599 de lei (vezi preţ actualizat).

Ca şi aspect, se evidenţiază printr-un design plăcut, cu detalii şi elemente perfect definite, conferind o modernitate excelenţă. La nivel tehnic, ar fi de specificat că are o greutate de 14.3kg şi că măsoară standard 1107 x 651 x 80(W x H x D ) mm fără stand şi 1107 x 691 x 246(W x H x D) mm cu stand.

Acelaşi Smart Tv îl regăseşti şi în ofertele celor de la Cel, Altex şi evoMag.

Imagini cu Samsung 50JU6470 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Vine echipat cu un display generos de 123cm, ce asigură un format 4K, la o rezoluţie de 3840 x 2160pixeli. Este un ecran excelent, cu o diagonală ideală pentru un living spaţios, astfel ca tu şi familia ta să va bucuraţi de un conţinut video de calitate superioară. Are un unghi de vizibilitate de 178/178 de grade, ce oferă un unghi larg şi perfect de vizualizare, chiar dacă nu stai faţă în faţă cu televizorul.

Din punct de vedere al sunetului, vine dotat cu un sistem audio Nicam / A2 Stereo, compus din două difuzoare cu puterea de 20W. După părerea mea, este o linie audio destul de puternică, ce asigură un sunet clar şi nedistorsionat, însă în cazul în care îţi doreşti o performanţă audio superioară, poţi opta la un sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray, cum ar fi de exemplu modelul Sony BDVE2100.

La nivel de conectivitate, beneficiază de port RJ-45 pentru conectarea la internet prin cablu, de Wi-Fi integrat pentru conexiune la internet fără cablu, de Bluetooth pentru conexiunea la alte dispozitive (tableta, smartphone), de 4 porturi HDMI pentru a va conecta de exemplu consola sau blu-ray ul, de 3 porturi USB 2.0 ideale de exemplu pentru a transfera fişiere de pe stick-ul de memorie, de Slot CI+ pentru a putea transferă conţinut de pe carduri de memorie, de minijack (3.5mm) pentru a conecta căştile audio şamd.

Ar mai fi de specificat faptul că deţine player multimedia integrat, funcţie ce permite vizualizarea conţinutului preferat, precum poze, filme sau muzică, de pe laptop pe televizor, pentru a dispune de o imagine mai generoasă şi de o calitate mai bună. Totodată, deţine şi tuner digital cu diferite formate, precum DVB-C, DVB-T, DVB-T2, DVB-S/S2, cu rolul de a viziona programele Tv pe Pc, având posibilitatea de a le înregistra sau edita.

Cât despre sistemul de operare pe care îl rulează, vine standard cu sistem Android. Până de curând, de Android se auzea doar la telefoanele smart, însă se pare că tehnologia avansează, iar specialiştii au echipat şi televizoarele cu acelaşi sistem.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Sony 49X8005C este un Smart Tv ideal pentru încăperile spaţioase, datorită diagonalei generoase, capabil să asigure un conţinut video, cât şi audio de cea mai bună calitate.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Smart Tv
  • Sistem de operare Android
  • Gama 2015
  • Diagonala 123cm
  • Rezoluţie Ultra HD / 4k
Contra:
  • Lipseşte HDR şi HEVC pentru conţinut 4k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.