Samsung 40JU6400 – televizor inteligent 4K, cu sistem Tizen OS

Samsung 40JU6400 este un televizor modern Ultra HD, ce aparţine gamei 2015, conceput pentru a oferii un nivel de performanţă peste medie, fiind o variantă perfectă oricărei locuinţe.

Avem de-a face cu un model Smart, ce rulează sistemul de operare Tizen OS. De altfel, toată această gamă din care provine modelul de faţă rulează acest sistem de operare, fiind unul destul de rapid şi de stabil, ce aminteşte oarecum de Android. Realizând update la ultima versiune de Tizen OS, constatăm că acest sistem este principalul rival pentru Android, datorită faptului că cei de la Samsung au portat în mare parte aplicaţiile preferate de pe Android pe OS, punând mai mult accent pe jocuri. Cu siguranţă viitorul pregăteşte o luptă strânsă între cele două sisteme de operare de pe televizorele smart.

În privinţa preţului, aş spune că este unul uşor nejustificat, astfel modelul de faţă se găseşte în stocul eMag la preţul de 2.799 de lei (vezi preţ actualizat).

La capitolul design, remarcăm o construcţie clasică, fără a avea finisaje şi elemente impresionante. Tehnic vorbind, măsoară standard 917.7 x 582.2 x 241.6(W x H x D ) mm cu stand şi 917.7 x 535.7 x 62.6(W x H x D ) mm fără stand, cântărind în jur de 9.4kg.

Acelaşi Smart Tv 4k îl întâlnim şi în următoarele magazine online: Clickshop, Elefant, Flanco, evoMag şi Cel.

Imagini cu Samsung 40JU6400 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Discutăm despre un Smart Tv echipat cu un ecran de 101cm, cu format Ultra HD / 4k, la o rezoluţie de 3840 x 2160pixeli. După părerea mea, este un display excelent, ce beneficiază de o paletă de nuanţe şi culori naturale, oferind un contrast destul de ok, astfel încât să te bucuri de un conţinut de caliate superioară.

Din punct de vedere audio, deţine o linie stereo bunicică, cu o putere de 20W. Redă un sunet bun, destul de puternic şi fără distorsiuni, însă dacă vrei să deţi o performanţă audio superioară, recomand achiziţionarea unui soundbar sau a unui sistem audio.

Pe partea de conectivitate, Samsung 40JU6400 este prevăzut pentru internet cu port RJ-45 pentru LAN şi cu Wi-Fi integrat pentru conexiune fără cablu. Pe lângă acestea deţine 4 porturi HDMI, de tip 2.0 optime pentu rezoluţie Ultra HD, de 3 porturi USB (unul USB 3.0 cu o rată de transfer ridicată şi două clasice USB 2.0), de cititor de carduri, de minijack căşti 3.5mm şamd.

Fiind un model Smart, pune la dispoziţie un bowser rapid, ce încarcă instantaneu o gamă largă de aplicaţii disponibile, precum Youtube, Voyo, Facebook, HBO Go, Antena Play şi lista nu se termină aici. Amintim şi de jocuri distractive, clipuri video sau aplicaţii educaţionale pentru cei mici.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Samsung 40JU6400 este un Smart Tv 4K cu un nivel de performanţă peste medie, ce asigură o calitate video, cât şi audio foarte bună.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Ultra HD / 4K
  • Gama 2015
  • Diagonala de 101cm
Contra:
  • Nu este 3D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.