O fetiţă de numai 12 ani este atât de inteligentă încât i-a întrecut pe Albert Einstein şi pe Stephen Hawking

 

Lydia Sebastian din Marea Britanie a reuşit să uimească cu IQ-ul ei pe toţi specialiştii.

Lydia a reuşit să obţină la testarea Mensa Catrall III B, scorul de 162, fiind cu două puncte peste Einstein şi Hawking. Timp de un an de zile, copila s-a chinuit să îşi convingă părinţii să o lase să dea tastarea, şi se pare că în final aceştia i-au permis.

Scorul de 162 de puncte, este maxim obţinut în cadrul acestei testări de verificare a IQ-ului. „La început am fost foarte emoţionată, dar odată ce am început, a fost mai uşor decât mă aşteptăm şi m-am relaxat”, spune fetiţa de numai 12 ani. „M-am străduit să fac cât mai bine”.

Copila învaţă la liceul de fete Colchester County şi a specificat faptul că testarea Mensa a urmărit inteligenţa la mai multe capitole, inclusiv analogiile, definiţiile, logică şi inteligenţa lingvistică.

Cei de la Mirror, aseamănă fata cu un şoarece de bibliotecă, astfel aceasta ar fi citit toate cele 7 cărţi din gama Harry Potter, de trei ori la rând.

Tatăl fetiţei, un radiolog la spitalul Colchester General, a rămas surprins de rezultatul fiicei sale. Acesta susţine că fetiţa a început să vorbească de la numai 6 luni, urmând sa cânte la vioara la vârstă de 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.