O companie consacrată din tehnologie pregătește să lanseze smartphone-ul viitorului

 

Unul dintre cei mai mari producători de telefoane mobile smart ai mementului, LG, va fi pregătit să investească în jur de 1 miliard de dolari în a 6-a generație de ecrane OLED flexibile, o hotărâre ce are implicații puternice asupra pieței smartphone-urilor.

Smartphone-urile LG sunt foarte apreciate la clasă mondială, în același timp compania procurând ecrane și pentru alți producători mari.

Compania subliniază faptul că în urma acestei investiții, numărul de display-uri fabricate va crește puternic. LG va garanta pentru 200 de ecrane de 5.5inch construite, dintr-un singur substrat, adică de de patru ori mai mult față de tehnologia actuală.

O mare parte din sumă va fi direcționată către fabrica din provincia Gyeongbuk, din Coreea. Potrivit AndroiudAuthority, nouă linie de producție ar putea fi asamblată în prima jumătate a anului 2017.

Vestea vine într-un moment mai mult decât potrivit, deoarece piața este tot mai preocupată de display-uri flexibile. Samsung Galaxy S6 Edge, G Flex 2 și LG G4 folosesc deja această tehnologie.

Compania LG deține brevet pentru design pentru astfel de smartphone-uri pliabile și flexibile, pe care investiția cea nouă le-ar putea transforma în realitate.

În momentul de față, primul loc pe piața smartphone-urilor după cele mai multe vânzări la nivel global, este deținut de Samsung, urmat ca locul doi să fie ocupat de Apple. Se perindă un trio chinezesc format din Lenovo, Xiaomi și Huawei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.