Lenovo IdeaPad Yoga 500-15 – un laptop 2 în 1, atractiv şi modern, cu un nivel de performanţă superior

Laptop-ul Lenovo IdeaPad Yoga 500-15 este un gadget foarte interesant, spun asta datorită faptului că este model convertibil, adică este 2 în 1, laptop şi tabletă într-un singur device.

Vine standard cu sistem de operare Microsoft Windows 8.1 Pro, având ca software inclus Microsoft Office 2013 Trial. La interior, ne surprinde cu un procesor i7, cu o placă video din seria GeForce 940M, dedicată, cu 8Gb de memorie RAM şi cu 1Tb + 8Gb de memorie de stocare. Se laudă cu un display excelent, ce beneficiază de touchscreen şi de rezoluţie Full HD.

Desigur, preţul este pe măsura performanţelor, unde în cazul de faţă vorbim despre un laptop premium, preţul nu este atât de accesibil. Însă, pentru doritorii de gadget-uri, pentru cei ce vor şi tabletă şi laptop, este un preţ destul de corect. Aşadar, la eMag un astfel de gadget Lenovo se găseşte la preţul de 4.899 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, se prezintă extraordinar de bine, asta datorită finisajelor şi detaliilor moderne şi bine definite. Este “îmbrăcat” cu o carcasă contruită din aluminiu şi plastic, rezistentă şi durabilă, de culoare albă. Se bucură de tastatură numerică şi UK, de tip AccuType,  iluminată şi de un touchpad generos cu suport pentru multi-touch. Cântăreşte numai 2.26Kg şi măsoară doar 385 x 22.1 x 255(W x H x D) mm.

Acealsi laptop inteligent de ultimă generaţie îl întâlnim şi în gama de oferte a celor de la Flanco.

Imagini cu Lenovo IdeaPad Yoga 500-15 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Aşa cum spus, beneficiază de un ecran de calitate înaltă, ce se bucură de tehnologia IPS. Este un display Full HD (1920 x 1080p), de 15.6inch, ce dispune de caracteristica anti-glare şi de tehnologia touchscreen.

Cât despre nivelul performanţelor, se laudă cu un procesor foarte puternic, respectiv unul i7, rulat la 2.4GHz (Turbo Boost 3.0), cu o placă video dedicată, din seria GeForce, model 940M şi cu o capacitate de memorie RAM de 8GB, de tip DDR3.

Şi la capitolul stocare se descurcă extraordinar de bine, astfel se bucură de o capacitate de stocare de 1Tb + 8Gb, având tip de stocare SSHD.

Ramura multimedia este reprezentată printr-o cameră Web HD, printr-un microfon integrat, prin cititor de carduri 4 în 1 (MMC, SDXC, SDHC şi SD) şi printr-o linie audio de 2 x 1.5W, optimizată prin tehnologia superioară Dolby Home Theater.

Conectivitatea se laudă cu conexiunile Wi-Fi, Reţea şi Bluetooth, plus cu o listă numeroasă de porturi, precum: USB 3.0 x 2, USB 2.0, ieşire audio şi HDMI.

Cu siguranţă unui astfel de gadget excelent, i se alătură perfect un troller Wenger Swissgear vertical, de 16”, pentru ca transportul acestuia să fie mult mai uşor şi mult mai în siguranţă.

În concluzie, Lenovo IdeaPad Yoga 500-15 este un laptop 2 în 1, de calitate superioară, perfect pentru cei ce vor performanţă, accesibilitate şi productivitate ridicată.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Procesor i7
  • 8Gb memorie RAM
  • 1Tb + 8Gb memorie de stocare
  • Placă video dedicată GeForce 940M
  • LCD LED FHD
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.