Lenovo IdeaPad Yoga 500-14ISK – laptop 2 în 1 cu performanţe hardware superioare şi cu un design aparte

Dacă vrei un laptop 2 în 1 cu un aspect inedit, care să beneficieze de performanţe hardware superioare bine echilibrate, atunci cu siguranţă noul model de la Lenovo îţi va atrage atenţia.

Lenovo IdeaPad Yoga 500-14ISK reprezintă un laptop de ultimă generaţie, potrivit perfect oricăror tipuri de sarcini de lucru, indiferent de locul de unde sunt suţinute. Se poate transforma extrem de uşor şi în tabletă, oferind acelaşi nivel ridicat de portabilitate, ca în cazul laptop-ului.

Rulează din fabrică sistemul de operare Microsoft Windows 10 Home pe 64 biţi, cel mai recent sistem sistem de operare, ce asigură o utilizare plăcută, corectă şi rapidă.

După cum era şi de aşteptat, preţul nu putea fi decât după măsura specificaţiilor, astfel la eMag costă în jur de 4.899 de lei (vezi preţ actualizat).

La capitolul design, aşa cum spus este un model convertibil, ce se transformă cu uşurinţă din laptop în tabletă, şi invers. Este de culoare albă, construcţia fiind realizată din plastic şi aluminiu. Are o greutate de doar 1.95kg şi măsoară standard 340 x 21.5 x 235(W x H x D) mm.

Deţine tastatură UK de tip AccuType, precum şi touchpad generos cu suport multi-atingere, ambele asigurând o utilizare pe cât se poate de confortabilă.

Ar fi de spus că acelaşi laptop 2 în 1 se poate achiziţiona şi din ofertele celor de la Flanco, evoMag, Altex şi CEL.

Imagini cu Lenovo IdeaPad Yoga 500-14ISK :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Dispune de un ecran tactil, respectiv touchscreen, ce măsoară o diagonală de 14inch. Este de tip LCD LED, ce are la bază panou IPS. Vine dotat cu un strat anti-reflexie ce oferă reproducerea conţinutului la o calitate foarte bună, atât la interior, cât şi la exterior unde lumina este mai puternică. Rezoluţia maximă pe care o suportă este de 1920 x 1080pixeli, la un format Full HD. Unghiurile de vizibilitate sunt excelente din orice parte priveşti, totodată ecranul permiţând rotirea la 360 de grade, graţie tehnologiei Flip-and-Fold de la Lenovo. În felul acesta, pune la îndemână 4 moduri de folosire, precum cel clasic, cel tabletă, cel stand şi cel cort.

Dotat cu unul dintre cele mai bune procesoare la ora actuală, respectiv Intel Core i7, model 6500U, asigură o putere de calcul superioară, indiferent de sarcina aleasă. Procesorul de faţă provine din a 6-a generaţie Skylake, având la bază 2 nuclee şi o frecvenţă de tactare de 2.5GHz. Beneficiind de modul Turbo Boost, în cazuri extreme frecvenţă de tactare va creşte până la maxim 3.1GHz. Deţine şi un procesor grafic de tip integrat, din seria Intel HD Grapfhics 520.

Totodată, este echipat şi cu o placă video de tip dedicată, ce asigură partea de grafică a laptop-ului. Este vorba de un model din seria GeForce 920M, de la nVidia, ce are o capacitate de memorie video de 2Gb, DDR3.

La capitolul memorii, dăm peste memoria RAM, de tip DDR3 cu capacitatea de 8Gb, ce are o frecvenţă de 1.6GHz. În privinţa stocării, deţine o unitate de tip SSHD, adică Solid State Hybrid Drive, ce are o capacitate generoasă de 1TB + 8Gb.

Pe partea de multimedia, pot spune că este foarte bine pregătit, astfel deţine o cameră Web HD, un cititor de carduri 4 în 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC), un microfon integrat, precum şi două difuzoare audio stereo de 3W ambele, optimizate prin tehnologia Dolby Home Theater.

Cât despre porturile de conectivitate din dotare, dispune de USB 3.0 x 2, de USB 2.0, de HDMI, de ieşire audio, de Bluetooth, de Wireless şi de LAN (RJ-45).

Concluzie :

În concluzie, Lenovo IdeaPad Yoga 500-14ISK este un laptop 2 în 1 de calitate înaltă, ce pune la dispoziţie o configuraţie hardware superioară şi un design aparte, fiind o variantă potrivită în orice situaţie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe înalte
  • Design ultra modern
  • Ultimă generaţie
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.