Lenovo IdeaPad Y700-15ISK – laptop de gaming de ultimă generaţie, cu performanţe superioare

Lenovo IdeaPad Y700-15ISK reprezintă o variantă perfectă pentru împătimiţii de jocuri video, spun asta datorită faptului că pune la dispoziţie o configuraţie hardware puternică din toate punctele de vedere, inclusă într-un design ultra modern, ce oferă o utilizare confortabilă şi rapidă.

Este un device recent lansat pe piaţă, ce reuşeşte să atragă atenţia multor utilizatori prin intermediul tehnologiile şi funcţiilor de ultimă oră de care se bucură. Avem de-a face cu o variantă ce standard nu rulează niciun sistem de operare, practic oferă utilizatorului ocazia de a îşi alege sistemul pe care doreşte să lucreze.

După cum era de aşteptat, costul de achiziţie este pe măsura calităţii, deci unul nu foarte accesibil pentru toţi cei dintre noi. Aşadar, laptop-ul de faţă este disponibil de curând şi la eMag, la preţul de 4.299 de lei (vezi preţ actualizat).

Se laudă cu o construcţie foarte interesantă, aparte de celelalte modele, realizată integral din plastic de culoare neagră, de cea mai bună calitate. Include o tastatură retroiluminată, atât internaţională cât şi numerică, cu două setări de luminozitate. Touch-pad-ul de mare precizire beneficiază de dimensiuni generoase şi de suport multi-touch. Pe partea tehnică, aşa cum am spus este de culoare neagră, cântăreşte 2.6kg şi măsoară standard 387 x 25.95 x 277(W x H x D) mm.

Acumulatorul pe care îl deţine este de tip Li-Ion cu patru celule, capabil să asigure o autonomie de lucru în condiţii decente destul de generoasă.

Acelaşi device premium se regăseşte şi în magazinele CEL, ClickShop şi Flanco.

Imagini cu Lenovo IdeaPad Y700-15ISK :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Este de specificat faptul că sistemul de răcire din dotare este optimizat, lucru ce se datorează implicit ventilatoarelor termice proiectate pe laptop. Acestea vor reuşi să menţină device-ul la o temperatură scăzută, atunci când este utilizat mai serios.

Configuraţia hardware de care dispune are la bază un procesor Intel Core i5, model 6300HQ. Este o variantă realizată pe arhitectura Skylake, ce include 4 nuclee, o tehnologie de 14nm şi un Cache de 6Gb, frecvenţa de tactare fiind de 2.3GHz. Însă, mulţumită tehnologiei Turbo Boost, în cazuri extreme frecvenţa va creşte până la 3.2GHz. Alături de acesta întâlnim procesorul grafic Intel HD Graphics 530, de tip integrat.

Producătorul a ales să-l echipeze şi cu o placă video dedicată, din seria GeForce, model GTX 960M. Are o capacitate de memorie video de 4Gb de tip GDDR5, chipset-ul video aparţinând producătorului nVidia, având ca şi caracteristici speciale tehnologia nVidia Optimus.

Deţine 8Gb de tip DDR4 de memorie RAM, sub forma a două plăcuţe de câte 4Gb fiecare. Maximul memoriei RAM poate ajunge până la 16GB, de tip DDR4. Ca şi capacitate de stocare, include o unitate HDD, de 1Tb, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm.

Vine dotat cu un ecran Full HD de 15.6inch, ce are la bază tehnlogia avansată IPS. Beneficiază de strat anti-glare şi de o rezoluţie maximă de 1920 x 1080pixeli.

La capitolul multimedia, pot spune că impresionează prin dotările pe care le are, rar întâlnite la alte laptop-uri. Dispune de două difuzoare audio stereo JBL cu subwoofer, îmbunătăţite prin tehnologia Dolby Home Theater, ce dezvoltă o putere maximă de 2 x 2W+3W. Pe lângă acestea, deţine WebCam HD, microfon integrat şi cititor de carduri 4 în 1 (SD, SDHC, SDXC şi MMC),

În ceea ce îl priveşte conectivitatea, vine dotat cu două porturi USB 3.0, cu un port USB 2.0, cu o ieşire audio, cu un port HDMI, cu Bluetooth, cu LAN (port RJ-45) şi cu Wireless 802.11 ac 2×2.

Concluzie :

În concluzie, Lenovo IdeaPad Y700-15ISK este un laptop puternic de gaming, capabil să asigure o utilzare impecabilă din toate punctele de vedere.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware puternice
  • Design ultra-modern
  • Free DOS
  • Generaţie nouă
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.