Lenovo IdeaPad G51-35 – laptop mid-level ideal pentru utilizarea zilnică

Lenovo IdeaPad G51-35 este un laptop accesibil, potrivit atât lucrului de acasă, cât şi celui din deplasare, datorită construcţiei sale moderne şi portabile pe care o are. Reprezintă o variantă cu abilităţi decente, şi aici mă refer la capitolul performanţe hardware.

Este ideal activităţilor cotidiene, precum navigarea pe internet şi activităţi multimedia. Ocazional se pot încerca şi ceva jocuri, însă cele cu mai puţine pretenţii la capitolul grafică.

Vine din fabrică cu sistemul de operare preinstalat Microsoft Windows 10 Home (pe 64 biţi), unul dintre cele mai recente şi stabile sisteme de pe piaţă, la ora actuală. Autonomia de lucru generoasă, desigur în condiţii decente, se datorează pe deplin acumulatorului din dotare de tip Li-Ion, cu 4 celule.

Destul de avantajos aş spune la capitolul preţ, astfel este disponibil la eMag la preţul de numai 1.399 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere al aspectului, se prezintă destul de bine, şi aici mă refer la caracasa din plastic de culoare neagră extrem de subţire pe care o poartă. Construcţia de doar 2.3kg este de cea mai bună calitate, lucru ce conferă un design premium, care totodată duce la o rezistenţă semnificativă în timp.

Tastatura UK cu bloc numeric, precum şi touchpad-ul generos cu suport pentru gesturi multi-touch, asigură un confort sporit la utilizare, indiferent de situaţie.

Imagini cu Lenovo IdeaPad G51-35 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Este dotat cu un ecran LCD LED ce măsoară 15.6” în diagonală, capabil  să suporte o rezoluţie High Definition de maxim 1366 x 768pixeli. Astfel este competent să distribuie un conţinut de calitate, clar şi plin de culoare.

Hardware vorbind, deţine un procesor de tip AMD Quad-Core A6 Series, model A6-7310. Este vorba de un procesor cu patru nuclee şi cu o tehnologie de 28nm, capabil să tacteze la o frecvenţă de 2.0GHz. Totodată, se bucură şi de tehnologia Turbo Boost, capabilă să dezvolte puterea de tactare până la 2.4GHz, doar în situaţii extreme.

Grafica este susţinută de către procesorul grafic R4 series de tip integrat, provenit din gama AMD.

Pe partea de memorie RAM, deţine doar un slot de memorie, ocupat cu o plăcuţă de 4Gb, de tip DDR3. În ceea ce îl priveşte stocarea de date, vine echipat cu o unitate HDD, cu capacitatea de 500Gb, cu 5400rpm.

În privinţa ramurei multimedia, pune la dispoziţie două difuzoare audio integrate, de tip stereo (Dolby Advanced Audio), o cameră Web High Definition de 720p, un cititor de carduri 3 în 1 (SD, SDHC şi SDXC), precum şi un microfon integrat.

Cât despre conectivitate, dăm peste un port HDMI, o ieşire audio digitală, un port USB 2.0, două porturi USB 3.0, un port VGA, precum şi peste conexiune Bluetooth, Wireless şi LAN.

Concluzie :

Concluzionând, Lenovo IdeaPad G51-35 reprezintă un laptop decent ca preţ de achiziţie, o variantă ideală activităţilor de zi cu zi, fie susţinute de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Design modern
  • Microsoft Windows 10
  • De generaţie nouă
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.