Lenovo IdeaPad 500-15 – laptop cu ecran Full HD şi cu performanţe hardware puternice

Lenovo IdeaPad 500-15 reprezintă un laptop de generaţie nouă, un model multimedia destinat utilizării de zi cu zi, evidenţiat prin performanţe hardware foarte bine echilibrate, printr-un ecran LED Full HD, precum şi printr-un aspect portabil ultra-modern.

Este o variantă Free DOS, ce deţine un acumulator de tip Li-Ion cu patru celule, capabil să ofere o autonomie de lucru de până la 4 ore.

Pe lângă faptul că garantează reproducerea unui conţinut video de calitate, la fel de bine se descurcă şi din punct de vedere audio, beneficiind de un sistem stereo intereo integrat JBL.

Acest model IdeaPad 500-15 este disponibil în magazinul de specialitate eMag, la preţul avantajos de 2.499 de lei (vezi preţ actualizat).

Aspectul ultra modern şi elegant se datorează carcasei de culoare albă, realizată dintr-o combinaţie excelentă din aluminiu şi plastic. Ca şi trăsături tehnice, măsoară standard 384 x 24.6 x 265 (W x H x D) mm şi cântăreşte în jur de 2.31kg.

Tastatura UK/numerică de tip AccuType şi touchpad-ul generos (multi-touch), vor oferi o utilizare confortabilă, rapidă şi corect în orice situaţie.

Acelaşi device atractiv se poate procura şi din magazinele CEL, Flanco, ClickShop sau evoMag.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 500-15 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Pe parte performanţelor hardware, noul Lenovo beneficiază de un procesor i5, model 6200U de la Intel. Avem de-a face cu un procesor puternic conceput pe arhitectura Skylake, ce are 2 nuclee, o tehnologie de 14nm şi un Cache de 3Gb. Rulează la o frecvenţă de 2.3GHz, maxima atinsă în cazuri extreme fiind de 2.8GHz, graţie tehnologiei avansate Turbo Boost.

Include atât o placă video integrată din gama Intel HD Graphics 520, cât şi o placă video dedicată Radeon R7 M360. Cea din urmă, are o capacitate de memorie video de 4Gb, de tip DDR3, având chipsetul video de la AMD.

Este proiectat cu un LCD LED cu tehnologie TN, ce măsoară o diagonală de 15.6”. Reprezintă un ecran anti-glare (mat), ce reuşeşte să ofere o rezoluţie Full HD la 1920 x 1080pixeli.

Memoria RAM maximă acceptată este de 16Gb, de tip DDR3, însă acesta vine standard cu 8Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1600MHz. Ca şi memorie de stocare, include atât un HDD de 1Tb, cu 5400rpm, cât şi un SSHD de 8GB.

Dotările multimedia ale acestui laptop IdeaPad sunt următoarele: DVD Rw, cititor de carduri 4 în 1 (MMC, SDXC, SDHC, CD), camera WEB HD, microfon integrat şi două difuzoare stereo JBL (Dolby Home Theater).

În privinţa conectorilor, deţine HDMI, VGA, USB 2.0, USB 3.0 x 2, ieşire audio, conexiune Bluetooth, Wireless şi LAN (Reţea 10/100/1000).

Concluzie :

În concluzie, Lenovo IdeaPad 500-15 este un laptop excelent, datorită performanţelor bine echilibrate ce îl fac capabil să asigure o funcţionalitate ireproşabilă, indiferent de activitatea de lucru.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Modern
  • Free DOS
  • Full HD
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.