Lenovo IdeaPad 300-15 – laptop cu configuraţie hardware superioară, cu un preţ decent

Lenovo IdeaPad 300-15 este un laptop atât potrivit lucrului de acasă, cât şi celui din deplasare, garantând în ambele situaţii aceeaşi productivitate ridicată, graţie design-ului portabil şi plăcut, dar şi al performanţelor hardware superioare.

Rulează fără niciun fel de probleme orice aplicaţie sau joc cu grafică avansată, oferind o utilizare rapidă, corectă şi confortabilă. Oferă o autonomie de lucru de până la 4-5h, graţie acumulatorului Li-Ion, cu 4 celule. În ceea ce îl priveşte capitolul software, nu rulează standard niciun sistem de operare, astfel oferă ocazia alegerii instalării sistemului de operare preferat.

În ciuda nivelului superior de performanţă şi al calităţii device-ului, preţul de achiziţie este de doar 2.699 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere al design-ului, remarcăm un aspect distins, plăcut conturat, cu dimensiuni slim. Calitatea plasticului folosit la această construcţie este una foarte bună, lucru ce asigură rezistenţă şi durabilitate în timp. Greutatea laptop-ului este de doar 2.3kg, iar dimensiunile standard măsoară 384 x 22.9 x 265(W x H x D) mm.

Beneficiază de tastatură UK numerică de tip AccuType, precum şi de un touchpad generos, cu suport pentru multi-touch, lucruri ce oferă o tastare confortabilă, corectă şi rapidă.

Acelaşi laptop de generaţie recentă se întâlneşte şi în magazinele online evoMag, ClickShop, precum şi CEL.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 300-15 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Device-ul de faţă are un ecran LCD LED ce măsoară o digonală de 15.6”. Are o rezoluţie maximă de 1366x768p, la un format HD, rata de aspect a imaginii fiind de 16:9. Este capabil să ofere imagini clare şi naturale la unghiuri de vizibilitate foarte bune.

Din punct de vedere hardware, vine dotat cu un procesor de generaţie nouă, respectiv Intel Core I7, model 6500U. Provine din a 6-a generaţie Skylake, are la bază 2 nuclee şi o tehnologie de 14nm, rulând la o frecvenţă de 2.5GHz. Însă, prin intermediul modului Turbo Boost, poate ajunge la o frecvenţă maximă de 3.1GHz. Dispune de o placă grafică decentă, de tip integrată, ce provine din seria Intel HD Graphics 520.

Memoria RAM este de tip DDR3L şi are o capacitate de 4Gb, posibil extensibilă până la maxim 8Gb. Aş spune că este suficient pentru utilizarea obişnuită de zi cu zi, precum sarcinile de la birou, sau de acasă.
Capacitatea de stocare este una generoasă, respectiv de 1Tb, aparţinând unei unităţi de stocare de tip HDD, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm.

Ca şi dotări multimedia, vine cu WebCam HD, cu cititor de carduri 4 în 1, cu microfon integrat, cu unitate optică DVD Rw, precum şi cu două difuzoare stereo încorporate, îmbunătăţite prin tehnologia Dolby Advanced Audio.

Este echipat cu Wireless 802.11 ac, cu LAN (port RJ-45), cu Bluetooth, precum şi cu HDMI, cu USB 2.0 (2), USB 3.0, VGA şi ieşire audio Jack 3.5mm.

Concluzie :

În concluzie, Lenovo IdeaPad 300-15 este un laptop de generaţie nouă, conceput să asigure o funcţionalitate ireproşabilă, fie de acasă, fie de la birou.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Configuraţie hardware foarte bună
  • Design modern
  • Portabil
  • Generaţie recentă
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.