Lenovo IdeaPad 300-15 – laptop mid-range comercializat la un preţ decent

Lenovo IdeaPad 300-15 reprezintă un laptop de categorie mid-range, un model recomandat în special lucrului şi sarcinilor de zi cu zi, fie de acasă, fie din deplasare. Beneficiază de un set de performanţe hardware bine echilibrate, înglobate într-o construcţie plăcută şi modernă, de calitate foarte bună.

Vine standard fără sistem de operare (Free DOS) instalat, incluzând un acumulator de tip Li-Ion ce are la bază 4 celule.

Acest model IdeaPad 300-15 poate fi achiziţionat din stocul magazinului online eMag, cu doar 2.099 de lei (vezi preţ actualizat).

Beneficiază de o construcţie calitativă de culoare neagră, cu un finisaje extrem de moderne şi de elegante. Este integral construit din plastic, cântăreşte în jur de 2.3kg şi măsoară standard 384 x 22.9 x 265 (W x H x D) mm.

Este prevăzut cu o tastatură UK/numerică şi cu un touchpad generos cu suport multi-touch. Ambele se dovedesc a fi extrem de utile şi de calitative, asigurând o utilizare confortabilă, corectă şi rapidă.

Noul laptop este disponibil şi la Flanco, CEL şi evoMag.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 300-15 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Această capodoperă din seria IdeaPad, deţine un display LCD LED ce măsoară o diagonală obişnuită de 15.6”. Oferă o rată de aspect a imaginii de 16:9, unghiuri bune de vizibilitate, precum şi o rezoluţie HD la 1366 x 768pixeli.

Din punct de vedere hardware, se laudă cu o configuraţie echilibrată, ce are la bază un procesor Intel Core i7 6500U, conceput pe arhitectura Skylake. Are două nuclee, un Cache de 4Gb şi o tehnologie de 14nm. Frecvenţa de rulare a procesorului este de 2.5GHz, însă în cazuri extreme aceasta poate atinge pragul de 3.1GHz, graţie modului Turbo Boost.

Pe partea de grafică, deţine atât placa video integrată HD Graphics 520, cât şi placa video dedicată Radeon R5 M330. Cea din urmă deţine chipsetul video de la AMD, având o capacitate de memorie video de 2Gb, de tip DDR3.

În ceea ce îl privesc memoriile, include o capacitate de memorie Ram de 4Gb de tip DDR3L, cu o frecvenţă de 1.6GHz, precum şi o unitate generoasă HDD, cu capacitatea de 1Tb, cu 5400rpm.

Cât despre echipările multimedia, deţine un cititor de carduri 4 în 1, un WebCam HD, două difuzoare audio stereo (Dolby Advanced Audio), un microfon integrat, precum şi o unitate citire/scriere DVD Rw.

Pe partea dotărilor de conectivitate, beneficiază de două porturi USB 2.0, de un port USB 3.0, de un port VGA, de un port HDMI, de o ieşire audio, precum şi de Reţea 10/100/100, de Wi-Fi 802.11 ac şi de Bluetooth 4.0.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Lenovo IdeaPad 300-15 este un laptop atractv atât ca design, cât şi ca performanţe hardware, evidenţiat printr-un preţ de achiziţie decent.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware foarte bune
  • Modern
  • Free DOS
  • Portabil
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.