Lenovo IdeaPad 100S-1 – laptop ieftin, portabil şi distins

Lenovo IdeaPad 100S-11 este cu siguranţă cea mai accesibilă variantă de 11.6” de la Lenovo, diagonală ce influenţează şi dimensiunile reduse ale device-ului. Este un laptop ieftin, conceput pentru cei ce îşi doresc un astfel de dispozitiv pentru activităţi simple, gen internet şi multimedia, purtându-l cu uşurinţă în orice deplasare.

Deţine baterie Li-Ion cu 2 celule, acumulator ce garantează o autonomie ridicată, datorită componentelor din dotare cu un consum minim de energie. Vine din fabrică cu cel mai bun sistem de operare preinstalat, respectiv Microsoft Windows 10, având ca şi soft inclus Microsoft Office 360 Pesonal, cu licenţă pentru 1 an. În cazul în care se doreşte reinstalarea sistemului de operare, se poate realiza cu un stick de memorie USB, neavând în dotare unitate optică.

Aşa cum am spus şi ceva mai sus, se laudă cu un preţ de achiziţie de ofertă, astfel este comercializat de către magazinul eMag cu numai 899 de lei (vezi preţ actualizat).

La capitolul aspect, remarcăm o construcţie portabilă, de dimensiuni reduse, realizată integral din plastic. Prezintă finisaje şi elemente distinse, exteriorul fiind de culoare argintie. Portabilitatea ridicată se datorează pe deplin greutăţii sale de numai 1kg şi dimensiunilor standard de 292 x 17.5 x 202(W x H x D) mm.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 100S-11 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Este proiectat cu un ecran de 11.6”, de tip glare (lucios), cu o rezoluţie de 1366 x 768pixeli. Aşadar, raportat la formatul High Definition, garantează reproducerea unui conţinut de calitate foarte bună.

În privinţa nivelului de performanţă, dispune de un procesor decent Intel Atom, model Z3735F, cu o frecvenţă de tactare de 1.3GHz. Este realizat pe arhitectura Bay Trial, având la bază 4 nuclee. Beneficiază de tehnologia Turbo Boost, capabilă să dezvolte puterea de tactare a procesorului până la 1.8GHz. Capacitatea memorie Ram este de 2Gb, iar placa video este integrată, din seria Intel HD Graphics, astfel multitasking-ul va fi destul de decent.

Ca şi capacitate de stocare, dispune de doar 64Gb, de tip eMMC. În ciuda capacităţii decente de stocare, este un tip de memorie flash, mult mai rapidă, precum cea de la tablete. În cazul în care se doreşte un spaţiu mai generos de stocare, se poate opta la un HDD extern.

Nu aş spune că excelează din punct de vedere multimedia, datorită faptului că nu deţine unitate optică de scriere şi citire. Însă, dispune de cititor de carduri 3 în 1 (Micro SD, Micro SDHC şi Micro SDXC), de microfon integrat, de cameră Web VGA şi de difuzoare audio Dolby Advanced Audio.

Destul de modest se prezintă şi la nivel de conectivitate, fiind echipat cu doar un port HDMI, cu o ieşire audio, cu două porturi USB 2.0, cu conexiune Bluetooth şi cu Wireless.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Lenovo IdeaPad 100S-11 este un laptop decent, cu un aspect portabil şi modern, conceput pentru a rula în mod special aplicaţii simple, fie de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Ieftin
  • Portabil
  • Cu Windows 10 preinstalat
  • Design plăcut
Contra:
  • Procesor decent
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.