Lenovo IdeaPad 100-15IBY – laptop Free DOS de buget, modern şi portabil

Lenovo IdeaPad 100-15IBY se pare a fi un alt model low cost, un dispozitiv recent pentru cei care portabilitate şi performanţe hardware decente. Este recomandat activităţilor uşoare de zi cu zi, precum sarcinilor office şi multimedia, indiferent dacă sunt susţinute de la birou sau din deplasare.

Se pare a fi ideal celor care îşi achiziţionează pentru prima dată un laptop, ori pentru elevii sau studenţii ce nu îl vor solicita cu diverse aplicaţii şi sarcini dificile.

Avem de-a face cu un laptop Free DOS, ce deţine un acumulator de tip Lithium Ion. Este o baterie cu 3 celule, ce asigură o autonomie de lucru de până la 3 ore în condiţii decente.

Acest model IdeaPad 100-15IBY este comercializat online deja de magazinul eMag, cu preţul avantajos de achiziţie de doar 1.249 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, componentele de bază sunt înglobate într-o carcasă din plastic, de calitate foarte bună. Poartă elemente şi finisaje perfect definite, totul fiind pe o nuanţă de culoare neagră. Tehnic vorbind, are o greutate de aproximativ 2.3kg şi măsoară standard în jur de 378 x 22.6 x 265 (W x H x D) mm.

Funcţionalitatea şi utilizarea comodă, corect şi rapidă, se datorează implicit şi touchpad-ului generos cu suport multi-atingere, precum şi tastaturii UK.

Aceeaşi variantă de buget este disponibilă online şi în magazinele evoMag, Cel şi Flanco.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 100-15IBY :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Acest Lenovo din seria IdeaPad include un ecran LCD LED de tip Backlight, cu diagonala de 15.60inch. Aveam de-a face cu un display bun, ce reuşeşte să furnizeze conţinutul la o rezoluţie HD de 1366 x 768pix.

În privinţa performanţelor hardware, vine dotat cu un procesor Intel Pentium-N3540, cu 4 celule. Are o tehnologie de fabricaţie de 22nm, un Cache de 2Gb, frecvenţa standard de tactare fiind de 2.16GHz. Însă, mulţumită tehnologiei avansate Turbo Boost, frecvenţa standard poate ajunge până la 2.66GHz, doar în condiţii extreme.

Din punct de vedere al graficii, noul dispozitiv este prevăzut cu un procesor grafic integrat, provenit din seria Intel HD Graphics.

Include o unitate HDD cu 5400rpm, ce are o capacitate de stocare de 500Gb. Ca şi capacitate de memorie RAM, vine prevăzut cu doar 4Gb, de tip DDR3, cu 1.60GHz.

Multimedia vorbind, producătorul l-a echipat cu un cititor de carduri 4 în 1 (SD, SDHC, SDXC şi MMC), cu o cameră Web HD, cu un microfon, cu o unitate DVD Rw, precum şi cu un difuzor audio de 1.5W (Dolby Advanced Audio v2).

Cât despre echipările de conectivitate, vine prevăzut cu un port HDMI, cu un port USB 2.0, cu un port USB 3.0, cu o ieşire audio, cu Bluetooth 4.0, cu LAN (Reţea 10/100) şi cu Wireless 802.11 b/g/n.

Concluzie :

Concluzionând, Lenovo IdeaPad 100-15IBY reprezintă un dispozitiv de buget, o alegere ideală pentru activităţile de zi cu zi, fie susţinute de acasă, fie din depalsare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Modern
  • Free DOS
  • Accesibil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.