Lenovo IdeaPad 100-15IBD – laptop avantajos cu performanţe bune şi cu un design pe măsură

Lenovo IdeaPad 100-15IBD este alegerea perfectă, atunci când vine vorba despre un laptop accesibil cu performanţe superioare şi cu un design pe măsură. Reprezintă un model de generaţie recentă, capabil să susţină atât sarcini simple de zi cu zi, cât şi sarcini mai solicitante.

Vorbim despre un model Free DOS, ce permite utilizatorului să îşi instaleze sistemul pe care doreşte să lucreze. Include o baterie de tip Li Ion, cu 4 celule, capabilă să asigure o autonomie destul de generoasă, în condiţii modeste de lucru.

Ca şi preţ, este o variantă accesibilă, cu un raport preţ-calitate favorabil. Este disponibil de curând la eMag la preţul online de numai 1.799 de lei (vezi preţ actualizat).

După cum observăm, se evidenţiază printr-un aspect ultra modern şi portabil, carcasa fiind construită integral din plastic. Este în totalitate de culoare neagră, cântăreşte 2.3kg şi măsoară standard 378 x 22.6 x 265(W x H x D) mm.

Este proiectat cu un touchpad generos, cu suport multi-atingere, precum şi cu tastatură internaţională şi numerică. Toate acestea sunt capabile să asigure o utilizare rapidă, confortabilă şi corectă.

Laptop-ul de faţă este disponibil şi în ofertele magazinelor ClickShop, Flanco, Altex şi evoMag.

Imagini cu Lenovo IdeaPad 100-15IBD :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Configuraţia hardware este susţinută de către procesorul Intel Core i5, model 5200U, realizat pe arhitectura Broadwell. Este o variantă bună, cu două nuclee, cu un Cache de 2Gb şi cu o tehnologie de 14nm, având o frecvenţă de tactare de 2.2GHz. Odată ce este mai solicitat, frecvenţa va creşte până la 2.7GHz, asta datorită modului Turbo Boost de care beneficiază.

Pe partea de grafică, este dotat cu o placă video de tip integrată, provenită din seria HD Graphics 5500.

Noul Lenovo deţine un LCD LED de 15.6inch în diagonală, ce funcţionează pe tehnologia TN. Panelurile TN sunt ceva mai accesibile, de unde şi preţul avantajos al laptop-ului, datorită unghiurilor de vizibilitate înguste şi a luminozităţii decente. Are o rezoluţie de maxim 1366x768p cu un format High Definition, deţinând şi un strat de protecţie Glare (lucios).

Ca şi memorie, vine cu 4Gb de RAM, cu o frecvenţă de 1.6GHz , precum cu o unitate HDD cu capacitatea de stocare de 1Tb, cu 5400rpm.

În ceea ce îl priveşte nivelul multimedia, vine pregătit cu DVD Rw, cu un singur difuzor audio de 1.5W (Dolby Advanced Audio v2), cu microfon integrat, cu cameră WEB (VGA) şi un cu cititor de carduri 4 în 1 (SD, SDHC, SDXC, MMC).

Conectivitatea acestuia constă în următoarele porturi şi conexiuni: HDMI, USB 2.0, USB 3.0, ieşire audio, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 b/g/n şi LAN (RJ-45).

Concluzie :

Concluzionând, Lenovo IdeaPad 100-15IBD este un laptop avantajos, cu performanţe hardware bune, capabil să ofere o funcţionalitate excelentă, indiferent de situaţie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Design plăcut
  • Free DOS
  • Portabil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.