HP 15-AF001NQ – laptop ieftin de generaţie nouă, cu 8Gb RAM şi 1Tb HDD

Review-ul de astăzi vine cu recomandarea unui laptop de buget din gama 2016, ideal pentru utilizatorii ce vor un device nou, ori pentru cei ce caută un laptop pentru activităţi office şi multimedia. Este o variantă low-cost, modernă din punct de vedere estetic, ce asigură o funcţionalitate bună în privinţa activităţilor cotidiene.

HP 15-AF001NQ reprezintă o alegere inteligentă, dacă eşti în căutarea unui laptop portabil, cu performanţe decente, la un preţ de achiziţionare de ofertă. Vine din fabrică fără sistem de operare preinstalat, astfel pune la dispoziţie alegerea instalării sistemului dorit.

Alimentarea acestuia este asigurată de către acumulatorul de tip Li-Ion Polimer, cu 4 celule (41Wh), ce garantează o autonomie de lucru de până la 5-6h.

Modelul despre care vorbim, reprezintă unul dintre cele mai avantajoase laptop-uri de pe piaţă din generaţie 2016, astfel la eMag costă doar 1.299 de lei (vezi preţ actualizat).

Reprezintă o variantă portabilă şi modernă, ce prezintă un exterior de culoare roşie. Este construit din plastic de calitate, cântăreşte doar 2.19kg şi măsoară standard 38.43 x 2.43 x 25.46(W x H x D) cm.

Acelaşi laptop decent din 2016 se poate achiziţiona şi de la Flanco.

Imagini cu HP 15-AF001NQ :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Ecranul este de dimensiuni obişnuite, astfel măsoară o diagonală de 15.60inch, fiind de tip Wide. Rezoluţia maximă este de 1366 x 768pixeli, la un format High Definition. Beneficiază de tehnologia avansată BrightView de la HP, ce asigură astfel un conţinut de calitate înaltă, cu unghiuri bune de vizibilitate.

Deţine la bază performanţelor hardware un procesor AMD, model E1-6015. Include 2 nuclee, un Cache de 1Gb şi o frecvenţă de rulare de 1.4GHz. Placa video din dotare este una de tip integrată, din seria Radeon, model R2, capabilă să suporte o performanţă grafică destul de bună.

În privinţa memoriei RAM, deţine o capacitate de 8Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Suficientă după părerea mea, pentru susţinerea activităţilor de zi cu zi, gen redare de conţinut multimedia, navigare Web, jocuri online şamd. În ceea ce îl priveşte memoria de stocare, se prezintă la fel de bine, astfel deţine o unitate HDD, cu capacitatea de 1Tb.

La nivel multimedia se prezintă cu unitate DVD Rw, cu două difuzoare audio stereo încorporate, cu o cameră Web HP TrueVision HD şi cu microfon integrat.

Cât despre conectivitate, beneficiază de Bluetooth, Wireless, LAN, precum şi de USB 2.0(2), de USB 3.0, de VGA, de ieşire audio şi de HDMI.

Concluzie :

În concluzie, HP 15-AF001NQ este un laptop avantajos, atât din punct de vedere al performanţelor hardware, cât şi din punct de vedere al preţului de achiziţie. Reprezintă o soluţie ideală activităţilor de zi cu zi, fie susţinute de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Design modern
  • Ultimă generaţie
  • Preţ decent
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.