Google a anunțat oficial denumirea viitorului Android!

 

Denumirea noului sistem va păstra tradiția, numele începând cu litera „€œM”.

Oficial, Google a anunțat numele viitoarei versiuni Android, și așa cum toți se așteptau, denumirea a păstrat tradiția începută de acum câțiva ani și numele va începe cu litera „M”. Așadar, noul Android 6.0 va purta numele de Marshmallow, pe românește însemnând bezea.

 

Încă din luna mai, noul sistem de operare a fost anunțat la conferința Google I/O. Softul care se află instalat pe trei sferturi dintre device-urile din lume, va veni cu noi funcții. Poate că cea mai importantă funcție ar fi Android Pay, răspunsul Google la Apple Pay și urmașului Google Wallet.

Totodată, la apăsarea butonului Home, va putea fi accesat și Google Now la fel și Siri, în cazul sistemului iOS. Android Marshmallow va rămâne doar un concept în viitor pentru majoritatea utilizatorilor, iar primii ce vor încerca acest sistem vor fi dezvoltatorii, încurajați deja de cei de la Google să își pregătească aplicațiile.

Ultima versiune de Android, Lollipop, disponibilă în momentul de față, este instalată pe numai 18% dintre device-uri, asta din cauza fragmentării în masă a sistemului de operare, în timp ce 73% dintre dispozitive rulează versiunile Jellybean și KitKat.

Tradiția numelor a început în 2009, în urmă cu șase ani, odată cu lansarea lui Android 1.5 Cupcake. După acesta, au urmat la rând, Donut, E‰clair, Froyo, Gingerbread, Honeycmb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, iar acum vine la rând Marshmallow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.