Dell Inspiron 5559 – laptop de generaţie recentă, cu performanţe hardware puternice

Dell Inspiron 5559 reprezintă un laptop cu performanţe puternice, foarte recent lansat pe piaţă, un model capabil să asigure o funcţionalitate rapidă şi corectă, indiferent de gradul de dificultate al sarcinilor.

Cu siguranţă este o variantă potrivită oricărei activităţi de lucru, fie de acasă, fie din deplasare. Pune la dispoziţie o configuraţie hardware foarte bună, ascunsă la interiorul unui design ultra modern.

Pe partea de software, rulează din fabrică sistemul de operare Ubuntu 14.04, o versiune recentă, ce oferă o utilizare stabilă şi rapidă. Are o autonomie de lucru de până la 5-6h în condiţii decente, asta datorită bateriei Li Ion cu patru celule pe care o are la bază.

De curând, modelul de faţă este disponibil şi în magazinul online eMag, la preţul de achiziţie de 2.899 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce îl priveşte aspectul, după cum observăm este proiectat cu o carcasă  distinsă din plastic, de culoare albastră. Deţine finisaje moderne şi elegante, construcţia asigurând o portabilitate excelentă. Cântăreşte 2.3kg şi măsoară standard 380 x 23.75 x 260(W x H x D) mm.

Este proiectat cu tastatură numerică, cât şi internaţională, precum şi cu un touchpad multi-touch, totul garantând o utilizare corectă, rapidă şi confortabilă.

Acelaşi device cu performanţe înalte se întâlneşte şi în ofertele celor de la CEL, Flanco şi evoMag.

Imagini cu Dell Inspiron 5559 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Este proiectat cu un ecran LCD LED ce măsoară o diagonală obişnuită de 15.60inch. Vorbim despre un display TrueLife, adică lucios ce reproduce conţinutul la o rezoluţie maximă de 1366 x 768pixeli, într-un format High Definition.

Din punct de vedere hardware, se laudă cu un procesor puternic Intel Core i7, model 6500U. Aparţine generaţiei recente Skylake, deţine 2 nuclee şi o tehnologie de 14nm, tactând la o frecvenţă de 2.5GHz. Însă, datorită tehnologiei avansate Turbo Boost, frecvenţa de tactare va creşte până la 3.1GHz, doar în cazuri extreme. Alături de acesta, găsim integrat un procesor grafic din seria Intel HD Graphics 520.

Mai vine proiectat cu o placă video de tip dedicată, provenită din seria Radeon, model R5 M335. Chipset-ul video este AMD, iar capacitatea de memorie video este de 4Gb, de tip DDR3. Pe lângă acestea, îi stă la bază tehnologia specială AMD Enduro Technology, ce ajută la optimizarea rezultatelor grafice.

Include o capacitate de memorie RAM de 8GB, de tip DDR3, posibil extensibilă până la 16GB, de tip DDR3. Este vorba de două sloturi de memorie, ambele ocupate de câte o plăcuţă de 4Gb. Ca şi stocare de date, beneficiază de o unitate HDD, de 1Tb, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm.

Este dotat cu WebCam High Definition, cu microfon integrat, cu cititor de carduri SD, cu unitate DVD Rw, precum şi cu două difuzoare audio stereo (Waves MaxxAudio).

Conectivitatea device-ului constă în cele două porturi USB 2.0, într-un port USB 3.0, într-un port HDMI, într-o ieşire audio digitală, respectiv Jack de 3.5mm, în conexiune Bluetooth, precum şi în conexiunile la internet prin Wireless şi Reţea.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Dell Inspiron 5559 este un laptop puternic de generaţie nouă, un device de calitate modern şi portabil, ce garantează o funcţionalitate excepţională, indiferent de situaţie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe foarte bune
  • Design plăcut
  • Accesibil
  • Ubuntu 14.04
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.