Dell Inspiron 3558 – laptop accesibil şi modern cu performanţe hardware bune

Dell Inspiron 3558 este un laptop accesibil cu performanţe hardware apreciabile şi cu un design atractiv. Reprezintă o soluţie excelentă atât lucrului intens de acasă, cât şi celui din deplasare, în ambele situaţii oferind productivitate şi flexibilitate.

Avem de-a face cu un model ce rulează standard sistemul de operare Ubuntu Linux 14.04 SP1. Ascunde la interior o beterie de tip Lithium-Ion, cu 4 celule, ce oferă o durată de lucru în condiţii modeste de până la 4 – 5h.

Acest model Inspiron 3558 este furnizat online de magazinul de specialitate eMag, cu preţul de 1.799 de lei (vezi preţ actualizat).

Privindu-l din punct de vedere estetic şi tehnic, poartă o construcţie din plastic texturat de culoare neagră. Sunt folosite materiale de calitate foarte bună, ce oferă o durabilitate ridicată în timp. Ca şi dimensiuni standard, măsoară 380 x 21.7 x 260.3 (W x H x D) mm, cântărind în jur de 2.2kg.

Poartă o tastatură numerică/internaţională şi un touchpad generos multi-touch, amândouă capabile să asigure o utilizare corectă, rapidă şi comodă.

Acelaşi model poate fi achiziţionat online şi din magazinele Flanco, Cel şi evoMag.

Imagini cu Dell Inspiron 3558 :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Producătorul Dell a dotat dispozitivul de faţă cu un display LCD LED de tip TruLife, ce măsoară în diagonală 15.6”. Reprezintă un ecran de calitate, ce reuşeşte să furnizeze conţinutului la o rezoluţie de 1366 x 768p, în format HD.

În ceea ce îl reprezintă performanţele hardware, vine standard cu un procesor i5-5200U, din arhitectura Broadwell. Include o tehnologie de 14nm, 2 nuclee şi un Cache de 3Gb. Este capabil să tacteze la o frecvenţă standard de 2.2GHz, însă mulţumită modului Turbo Boost poate ajunge în cazuri extreme până la 2.7GHz.

Din punct de vedere al graficii, include atât procesorul integrat HD Graphics 5500, cât şi placa video dedicată GeForce 920M. Cea din urmă, deţine o capacitate de memorie video de 2Gb, DDR3, precum şi chipset video nVidia.

Standard deţine doar o capacitate de 4Gb, de tip DDR3L, de memorie RAM, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Ca şi capacitate de stocare, include un HDD cu 5400rpm, cu capacitatea de 500Gb.

Nivelul multimedia este prevăzut cu unitate DVD-Rw, cu microfon integrat, cu WebCam High Definition, cu cititor de carduri SD, SDHC şi SDXC, precum şi cu două difuzoare audio încorporate (Waves MaxxAudio).

În cele din urmă, ramura conectivităţii pune la îndeamnă următoarele: Reţea 10/100 (RJ-45), Wi-Fi Integrat 802.11 ac, Bluetooth 4.0, HDMI, USB 2.0 x 2, ieşire audio, USB 3.0 şi VGA.

Concluzie :

Concluzionând, Dell Inspiron 3558 reprezintă un dispozitiv accesibil şi modern, cu performanţe hardware foarte bune. Este ideal majoritatea sarcinilor de lucru, fie susţinute din deplasare, fie de acasă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Modern
  • Ubuntu Linux 14.04 SP1
  • Accesibil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.