Ce se întâmplă când îți instalezi diferite aplicații pe smartphone, fără ca tu să știi


Mii și mii de aplicații rulează reclame pe telefonul tău mobil fără ca tu să ai habar!

Forensiq, cel mai renumit site de fraudă online, lansează un avertisment pentru toți deținătorii de smartphone, fie că este vorba de Android sau iOS.

Un studiu de numai 10 zile, realizat de Forensiq, a dezvăluit faptul că sunt peste 5.000 de aplicații ce rulează reclame fără voia utilizatorilor. Potrivit raportului, peste 840 de milioane de dolari și până la 2Gb de date îi costă de advertiseri zilnic.

Așadar, funcționarea fraudei duce la rularea reclamelor în background-ul smartphone-ului, astfel advertiserii sunt taxați chiar dacă nu au fost văzute reclamele.

Companii mari, precum Mercedes, Microsoft sau Coca-Cola se află printre cei tintiti de fraudă.


Fondatorul Forensiq și CEO-ul actual, David Sendroff, a declarat că: „Nu este vorba despre Angry Bird sau Candy Crush, însă sunt aplicații pe care oamenii le folosesc și pentru care s-a depus un efort în dezvoltare”.

Nu s-au dezvăluit încă aplicațiile afectate, însă Bloomberg a anunțat că Vampire Doctor, Celebrity Baby și Waxing Eyebrows au fost fraudate, fiind eliminate de cei de la Google.

În momentul de față, nu sunt foarte multe de făcut pentru a te proteja, însă ideal este să verifici volumul de date consumate cât mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.