Carrier 42QHC009DSA Y16 IPLUS Inverter – sistem de climatizare performant şi modern cu 9.000 BTU/h, din clasa A++

Carrier 42QHC009DSA Y16 IPLUS Inverter se dovedeşte a fi un aparat de aer condiţionat modern şi inteligent, cu performanţe superioare în climatizare. Acest lucru se datorează implicit tehnologiei Inverter, precum şi caracteristicilor şi funcţiilor avansate ale acestuia.

Vorbim despre un produs economic, ce variază între clasele energetice A++ şi A+++, în funcţie de modul de funcţionare. Vine cu o capacitate de schimbare a temperaturii de 9.000 BTU/h, fapt ce îl recomandă în special încăperilor cu dimensiuni de până la 25 mp.

Poate fi controlat simplu şi rapid din telecomandă, temperatura setată fiind afişată pe un ecran elegant de tip LED. Vine standard echipat cu sistem de filtrare Hepa.

Acest model 42QHC009DSA Y16 IPLUS Inverter este deja disponibil online în ofertele magazinului de branşă eMag, la preţul de 1.849 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de aspect, nu sunt prea multe de spus, datorită faptului că poartă un design similar restul aparatelor de aer condiţionat. Tot sistemul este de culoare albă, unitatea interioară cântăreşte 8kg şi măsoară 730 x 192 x 291 mm, iar cea exterioară cântăreşte 23kg şi măsoară 700 x 275 x 550 mm.

Imagini cu Carrier 42QHC009DSA Y16 IPLUS Inverter :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Inverter este o tehnologie foarte importantă, ce are rolul de a duce sistemul la performanţe maxime în climatizare, cu un consum energetic avantajos. În plus de asta, este capabil să asigure şi o funcţionare pe cât se poate de silenţioasă.

Astfel, zgomotul maxim atins la interior este de 38 de decibeli, iar de la exterior de 54 de decibeli.

Aşa cum am spus, din punct de vedere energetic, variază în funcţie de modul de funcţionare. Aşadar, în funcţia de răcire se încadrează în clasa de eficienţă energetică A++, iar în funcţia de încălzire în clasa A+++.

Cât despre coeficientul randamentului sezonier privind eficienţa energetică, la răcire SEER este de 7.2 şi EER de 3.3, iar la încălzire SCOP este de 4 şi COP de 3.7.

Pe partea de funcţii, noul sistem de aer condiţionat Carrier vine echipat cu: funcţia de ventilare, cu funcţia de încălzire, cu funcţia Auto Restart, cu tehnologia Wi-Fi, cu funcţia de dezgheţare automată, cu funcţia de dezumidificare, cu Timer, cu modul Sleep/Night, cu funcţia Auto, cu Eco Mode, cu funcţia de autocurăţare, cu funcţia de Ionizare, cu funcţia Antimucegai, precum şi cu funcţia de auto-detectare a pierderii de agent refrigerant.

Tehnologia Wi-Fi reprezintă o funcţie interesantă, cu rolul de a permite altor device-uri să controleze sistemul de faţă. Astfel, oferă posibilitatea de control tabletei sau telefonului mobil smart, deţinând doar sistem de operare Android/iOS, plus o aplicaţie dedicată acestei acţiuni.

Funcţia Timer şi cea de Auto Restart, permite aparatului să funcţioneze pe baza unor intervale de tip presetate, totodată să îşi reia activitatea în acelaşi mod, în cazul penelor de curent.

Funcţia de Dezumidificare este utilă în orice anotimp al anului. Aceasta reuşeşte să elimine umiditatea din aer, prevenind astfel disconfortul termic şi apariţia mucegaiului.

Modul Sleep/Night garantează un somn liniştit pe toată perioada nopţii. Aceasta modifică automat temperatura, astfel încât să menţină un mediu ambiant confortabil.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, Carrier 42QHC009DSA Y16 IPLUS Inverter reprezintă un aparat de aer condiţionat performant şi modern, capabil să atingă temperatura dorită în cel mai scurt şi avantajos mod posibil.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Clasa A++
  • Wi-Fi Control
  • Filtru Cold Catalyst
  • LED
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.