ASUS X556UQ-XX018D – performanţă, portabilitate şi modernitate la un preţ avantajos

ASUS X556UQ-XX018D este un laptop elegant cu performanţe hardware excelente, provenit din gama anului 2016. Este conceput după ultimele tehnologii avansatate, astfel încât are capacitatea de a garanta o productivitate superioară în orice activitate de lucru.

Vorbim despre o variantă Free DOS, ce acceptă fără probleme orice versiune recentă de Linux sau Windows. Integrează o baterie Lithium-Polymer cu două celule, ideală pentru o autonomie de lucru prelungită.

Acest model X556UQ-XX018D este comercializat online deja de către magazinul de specialitate eMag, cu preţul de 2.599 de lei (vezi preţ actualizat).

Se laudă atât cu tastatură internaţională, cât şi numerică, precum şi cu un generos touchpad cu control multi-atingere. Ambele vor asigura o utilizare confortabilă, precisă şi rapidă indiferent de activitate.

Pe partea de aspect, remarcăm o construcţie portabilă şi modern de culoare albastru închis. Este construit în mare parte din plastic calitativ, cântăreşte în jur de 2.3kg şi măsoară standard 382 x 25.5 x 256 (W x H x D) mm.

Acelaşi laptop recent este disponibil online şi în ofertele magazinelor evoMag şi CEL.

Imagini cu ASUS X556UQ-XX018D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul acestui dispozitiv Asus a optat pentru un LCD LED de tip Glare, adică lucios. Măsoară o diagonală obişnuită de 15.6 inch, oferind o rezoluţie HD la 1366 x 768p.

În privinţa platformei hardware, l-a dotat cu un procesor Intel Core i7 – 6500U, de pe arhitectura Skylake. Are la bază două nuclee, un Cache de 4Mb şi o tehnologie de 14 nm. Standard are o frecvenţă de tactare de 2.5GHz, însă mulţumită modului Turbo Boost poate creşte până la 3.1GHz.

Din punct de vedere al graficii, vine prevăzut atât cu placă video dedicată GeForce 940MX, cât şi cu procesorul integrat Intel HD Graphics 520. Cea dedicată se laudă cu tehnologia nVidia Optimus şi cu chipset video de la nVidia, având o capacitate de memorie video de 2.0Gb de tip DDR3.

Poate fi echipat cu până la 8Gb de tip DDR4 de memorie RAM, însă din fabrică vine cu doar 4Gb cu o frecvenţă de 2.1GHz. Cât despre stocarea de date, deţine o unitate HDD cu o viteză de 5400rpm, ce are o capacitate de 1Tb.

Beneficiază de WebCam VGA, de microfon încorporat, de unitate DVD Rw, de cititor de carduri (SD), precum şi de difuzoare audio stereo (SonicMaster).

Cât despre conectivitate, include un port HDMI, un port VGA, un port USB 2.0, un port USB 3.0, o ieşire audio, LAN (RJ-45), Bluetooth şi Wi-Fi.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS X556UQ-XX018D reprezintă un dispozitiv performant cu un aspect modern şi portabil, cu capacitatea de a asigura o funcţionalitate ireproşabilă în orice situaţie.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware excelente
  • Portabil
  • Modern
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.