ASUS X556UQ-XX016T – laptop modern cu performanţe hardware bune şi bine echilibrate

ASUS X556UQ-XX016T este o nouă platformă portabilă şi modernă, echipată cu performanţe hardware bune şi bine echilibrate. Avem de-a cu un laptop conceput în special pentru a susţine activităţi cotidiene, fie ele susţinute de acasă, fie din deplasare.

Îşi face apariţia instalat cu sistemul de operare Microsoft Windows 10 Home (64 biţi), împreună cu noul Microsoft Office 365 Customers cu 30 de zile Trial. Este prevăzut cu o baterie Lithium-Polymer cu 2 celule, ce asigură o autonomie decentă de lucru.

Acest model X556UQ-XX016T este comercializat de către magazinul de specialitate eMag la preţul online de 2.799 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere estetic, poartă o construcţie clasică şi modernă de culoare albastru închis. Este construit în totalitate dintr-un plastic calitativ, mat şi rezistent. Cântăreşte în jur de 2.3kg şi măsoară standard o grosime de 2.55cm, o lăţime de 38.2cm şi o înălţime de 25.6cm.

Este dotat cu o tastatură internaţională/numerică de tip chiclet, foarte plăcută şi confortabilă la utilizare. La fel de bine se prezintă şi touchpad-ul generos de mare precizie, cu suport pentru gesturi multi-touch.

Imagini cu ASUS X556UQ-XX016T:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Noul device de la Asus este prevăzut cu un LCD LED de tip Glare, ce măsoară o diagonală de 15.6inch. Este un display de înaltă definiţie, ce reproduce conţinutul la o rezoluţie HD la 1366 x 768p.

Privind performanţele hardware, întâlnim un procesor Intel Core i5 – 6200U, conceput pe arhitectura recentă Skylake. Are la bază două nuclee, o tehnologie de 14 nm şi un Cache de 3Mb. Standard rulează la o frecvenţă de 2.3GHz, iar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la o frecvenţă de 2.8GHz.

Grafică este asigurată atât de procesorul integrat HD Graphics 520, cât şi de placa video dedicată GeForce 940MX. Cea dedicată are o capacitate de memorie video de 2Gb de tip DDR3, chipest-ul video aparţinând producătorului nVidia.

Are o capacitate de memorie RAM de numai 4Gb de tip DDR4, cu o frecvenţă de 2.13GHz. Ca şi stocare de fişiere şi date, este dotat cu o unitate HDD cu 5400rpm, cu capacitatea de 1Tb

Dispune de unitate optică scriere/citire DVD Rw, de cititor de carduri SD, de WebCam VGA, de microfon integrat şi de difuzoare stereo SonicMaster.

Vine prevăzut cu un port HDMI, cu un port USB 2.0, cu un port USB 3.0, cu un port VGA, cu o ieşire audio, cu conexiune Wi-Fi, cu LAN şi cu conexiune Bluetooth.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS X556UQ-XX016T reprezintă un dispozitiv modern şi portabil, dotat cu performanţe hardware puternice şi bine echilibrate.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware excelente
  • De ultimă generaţie
  • Modern
  • Microsoft Windows 10
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.