ASUS X556UJ-XX096D – laptop elegant şi portabil, cu configuraţie hardware puternică

Dacă ar fi să recomand un laptop pentru productivitate şi divertisment, cu un aspect portabil şi modern, cred că aş recomanda cu încredere noul device de la Asus. Este vorba despre un laptop modern, dotat cu performanţe hardware puternice, ce îl fac flexibil în orice tip de activitate.

ASUS X556UJ-XX096D este modelul despre care vorbeam mai sus, un laptop de generaţie recentă, ce aduce o configuraţie hardware foarte bună din toate punctele de vedere, dar şi un design plăcut, cu o portabilitate ridicată.

Deţine sub capotă un acumulator excelent, de tip Li-Polymer, cu 2 celule, ce asigură o autonomie de până la 4-5h de lucru. Standard nu rulează niciun sistem de operare, astfel utilizatorul are ocazia de a îşi alege sistemul pe care doreşte să lucreze.

În ciuda nivelului superior de performanţe, nu vorbim despre un laptop scump, ci de unul avantajos, pentru buzunarul oricăruia dintre noi. Astfel, modelul de faţă este disponibil la eMag la doar 2.199 de lei (vezi preţ actualizat).

Productivitatea ridicată se datorează şi touchpad-ului cu suport multi-touch, precum şi tastaturii numerice şi internaţionale. Acestea, împreună garantează o utilizare rapidă, corectă şi confortabilă.

Prezintă un design plăcut, carcasa fiind foarte subţire, de culoare albastru închis. Cântăreşte o greutate de doar 2.3kg şi măsoară standard 382 x 25.5 x 256(W x H x D) mm.

Acelaşi laptop puternic este disponibil şi în magazinele CEL, Altex şi evoMag.

Imagini cu ASUS X556UJ-XX096D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Îl găsim echipat cu un LED de 15.6” în diagonală , un ecran excelent, ce obţine reproducerea unui conţinut de calitate înaltă. Oferă unghiuri de vizualizare largi şi o rezoluţie High Definition, la maxim 1366 x 768p.

Beneficiază de un procesor Intel Core i5, model 6200U, provenit din generaţia recentă Skylake. Este un model puternic, cu două nuclee şi cu un Cache de 3Gb, capabil să tacteze la o frecvenţă de 2.3GHz. Însă, datorită tehnologiei Turbo Boost de care se bucură, frecvenţa de tactare va creşte până la 2.8GHz, doar în cazuri extreme.

Pe lângă placa grafică de tip integrată din seria Intel, device-ul deţine şi o placă video de tip dedicată, din seria nVidia. Este vorba despre un model GeForce 920M, cu 2Gb de memorie video, optimizat prin tehnologia nVidia Optimus.

Maximul de memorie RAM ce poate fi atins este de 12Gb, de tip DDR3, însă acesta vine standard cu doar 4Gb, cu o frecvenţă de 1.6GHz. În ceea ce priveşte memoria de stocare, vine dotat cu o unitate HDD, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm, cu capacitatea de 1Tb.

Dispune de Wireless (802.11 b/g/n), de LAN (Reţea 10/100/1000) şi de Bluetooth (4.0), precum şi de VGA, de USB 3.0, două la număr, de USB 2.0, de ieşire audio şi de HDMI.

Cât despre capitolul multimedia, pune la dispoziţie două difuzoare audio stereo (SonicMaster), o cameră Web VGA, un cititor de carduri SD, un microfon integrat şi DVD RW.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X556UJ-XX096D reprezintă o variantă accesibilă de laptop, cu performanţe puternice şi cu un design plăcut, ideal oricărei situaţii de lucru.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware foarte bune
  • Design modern
  • Preţ avantajos
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.