ASUS X556UB-XX030D – laptop modern şi avantajos, cu performanţe puternice

ASUS X556UB-XX030D este o nouă apariţie pe piaţa laptop-urilor din România, o variantă accesibilă şi totodată flexibilă în orice activitate de lucru, capabilă să asigure o funcţionalitate ireproşabilă, absolut din toate punctele de vedere.

Avem de-a face cu un laptop cu performanţe superioare, ce vine standard fără a rula vreun sistem de operare preinstalat. Astfel, fiind Free DOS, oferă posibilitatea utilizatorului de a îşi alege sistemul pe care doreşte să lucreze.
Ascunde la interior un acumulator Li-Polymer cu două celule, ce garantează o autonomie generoasă în condiţii decente de lucru.

Se bucură de un excelent raport calitate-preţ, fiind astfel disponibil în magazinul de specialitate eMag la doar 2.099 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de aspect, impresionează cu o construcţie modernă de culoare maro închis, ce cântăreşte în jur de 2.3kg, măsurând standard 382 x 25.5 x 256(W x H x D) mm. Atât tastatura numerică şi internaţională, precum şi touchpad-ul multi-touch vor garanta o utilizare ireproşabilă în orice situaţie.

Acelaşi model este disponibil şi la Flanco, CEL, evoMag şi Altex.

Imagini cu ASUS X556UB-XX030D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Laptop-ul de faţă este proiectat cu un LCD LED de 15.6” în diagonală, un ecran bun, capabil să reproducă imaginea la o rezoluţie High Definition la 1366 x 768pixeli. Beneficiază de un strat glare, respectiv lucios, lucru ce asigură redarea unor imagini naturale, clare şi viu colorate.

Sub “capota” device-ului dăm peste un procesor i5, model 6200U, provenit din generaţia recentă Skylake. Deţine două nuclee, o tehnologie de 14nm şi un Cache de 3Gb, frecvenţa de tactare fiind de 2.3GHz. Însă, datorită faptului că beneficiază de modul Turbo Boost, în cazuri extreme frecvenţa va creşte până la 2.8GHz. Alături, include şi procesorul grafic de tip integrat, provenit din seria HD Graphics 520.

Tot pe partea de grafică, se laudă şi cu o placă video dedicată, cu capacitatea de 2Gb, de tip DDR3. Este o placă video GeForce 940M, cu chipset nVidia, optimizată prin tehnologia nVidia Optimus.

În ceea ce îl privesc memoriile, vine cu 4Gb de tip DDR3, de memorie RAM, ce poate fi extinsă până la maxim 16Gb. Ca şi memorie de stocare, deţine o unitate HDD cu capacitatea de 1TB, cu 5400rpm.

Totodată, vine echipat şi cu o cameră Web VGA, cu un microfon integrat, cu o unitate DVD Rw, cu cititor de carduri SD, precum şi cu două difuzoare audio stereo (SonicMaster).

Din punct de vedere al conectivităţii, pune la dispoziţie Wireless, LAN, Bluetooth, port HDMI, ieşire audio digitală, port USB 2.0, două porturi USB 3.0 şi un port VGA.

Concluzie :

Concluzionând, ASUS X556UB-XX030D este un laptop cu un raport favorabil dintre calitate şi preţ, ce pune la îndemână performanţe hardware puternice şi specificaţii numeroase.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe bune
  • Design modern
  • Free DOS
  • Accesibil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.