ASUS X554SJ-XX017D – laptop modern şi accesibil, ideal pentru sarcinile de birou

ASUS X554SJ-XX017D este un alt model optimizat din seria X55, un device pregătit să susţină atât activităţile de birou, cât şi pe cele din deplasare, sarcini ce implică pachete de lucru office şi multimedia, navigare Web, jocuri online şamd.

Este o variantă portabilă şi modernă, ce include un acumulator Li-Polymer cu două celule. Standard, nu rulează niciun sistem de operare, astfel fiind Free DOS, permite utilizatorului să îşi instaleze sistemul de operare preferat.

Acest model X554SJ-XX017D poate fi procurat online din magzinul eMag, cu preţul avantajos de 1.299 de lei (vezi preţ actualizat).

Poartă un design atractiv, cu un aspect minimalist, ce se dovedeşte a fi un model calitativ şi rezistent în timp, graţie elementelor şi finisajelor bine definite. Este foarte plăcut la utilizare, fiind capabil să nu reţină amprente, precum nici zgârieturi. Este de culoare neagră, măsoară standard 382 x 25.8 x 256 (W x H x D) mm şi cântăreşte în jur de 2.3kg.

Acelaşi laptop de buget din seria X55 este disponibil şi la CEL, Flanco şi evoMag.

Imagini cu ASUS X554SJ-XX017D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul laptop de la Asus include un procesor Intel Pentium Quad Core N3700, cu 4 nuclee. Este un procesor decent, ce are o tehnologie de 14nm şi un Cache de 2Gb, fiind capabil să tacteze la o frecvenţă de 1.6GHz. Însă, mulţumită faptului că beneficiază de tehnologia Turbo Boost, în cazuri extreme aceasta poate creşte până la maxim 2.4GHz.

Deţine integrată o placă video Intel HD Graphics, cât şi o placă video dedicată GeForce 920M. Cea din urmă, beneficiază de tehnologie nVidia Optimus şi de chipset video de la nVidia, având o capacitate de memorie video de 2Gb, DDR3.

Vine prevăzut cu ecran LCD LED de 15.6” în diagonală, de tip Glare, respectiv lucios. Reuşeşte să reproducă imagini de calitate foarte bună, la o rezoluţie maximă de 1366 x 768p, într-un format High Definition.

Nu pot spune că excelează din punct de vedere al capacităţii de memorie RAM, venind cu doar 4Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Ca şi capacitate de memorie de stocare, deţine o unitate HDD de 500Gb, cu o viteză de 5400rpm.

Din punct de vedere al capitolului multimedia, pune la dispoziţie un microfon integrat, un WebCam VGA, două difuzoare audio SonicMaster, o unitate DVD Rw, precum şi un cititor de carduri SD, SDHC şi SDXC.

Nu în ultimul rând, dotările de conectivitate ale acestui laptop sunt: un port HDMI, o ieşire audio, un port USB 2.0, un port USB 3.0, un port VGA, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 b/g/n şi LAN (10/100/1000).

Concluzie :

În concluzie, ASUS X554SJ-XX017D reprezintă o alegere bine gândită, în cazul în care cauţi un laptop bun de buget, pentru activităţile zilnice de birou.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Modern
  • Free DOS
  • Accesibil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.