ASUS X553SA-XX021D – laptop de buget din 2016, portabil, accesibil şi modern

ASUS X553SA-XX021D este un laptop din 2016, dedicat în mod special activităţilor simple de zi cu zi, fie susţinute de acasă, fie din deplasare. Asigură o portabilitate excelentă, astfel este mai mult decât ideal în călătoriile de business sau în cele de vacanţă.

Nu surprinde cu vreo configuraţie hardware puternică, ci cu una decentă raportată favorabil la preţul avantajos de achiziţie, fiind capabilă astfel să ofere suportul necesar activităţilor cotidiene.

Din fabrică vine Free DOS, astfel oferă utilizatorului ocazia de a îşi alege sistemul de operare pe care doreşte să lucreze. Ascunde la interior o baterie de tip Li-Polymer (cu 2 celule), ce garantează o autonomie de lucru de până la 4-5h, asta în condiţii medii.

De curând este disponibil şi în oferta magazinului online eMag, la preţul avantajos de achiziţie de numai 899 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de aspect, observăm un design clasic, cu finisaje şi detalii perfecte, totul fiind pe un fond de culoare neagră. Nu cântăreşte mai mult de 2.2kg, asta datorită faptului că este construit integral din plastic, măsurând standard 380 x 25.3 x 258(W x H x D) mm.

Deţine o tastatură numerică/internaţională foarte ergonomică şi plăcută la utilizare, totul fiind dintr-o singură bucată. De asemenea, touchpad-ul generos cu suport multi-touch, asigură o utilizare rapidă şi corectă.

Acelaşi device low cost este disponibil şi în magazinele online CELevoMag, Altex şi ClickShop.

Imagini cu ASUS X553SA-XX021D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Ecranul pe care îl posedă este unul de tip LCD LED, de 15.6” în diagonală. Este un display High Definition la maxim 1366 x 768pixeli, ce beneficiază de un strat glare, respectiv strălucitor, fapt ce duce la reproducerea unui conţinut natural şi viu colorat.

Din punct de vedere hardware, taiwanezii au proiectat modelul de faţă cu un procesor Intel Celeron Dual Core, model N3050. Este un procesor decent, cu două nuclee şi cu un Cache de 2Gb, ce rulează la o frecvenţă de tactare de 1.6GHz. Datorită modului Turbo Boost de care beneficiază, în cazuri extreme frecvenţa va creşte până la 2.16GHz. La nivel de grafică, vine dotat cu o placă video provenită din seria Intel. Este vorba de modelul Intel HD Graphics, de tip integrată, cu chipset video de la Intel.

Capacitatea de memorie RAM este tip DDR3L, de 4Gb, cu o frecvenţă de 16GHz. Poate fi extinsă până la maxim 8Gb de tip DDR3L, înlocuind plăcuţa actuală cu una mai mare. În privinţa stocării de date, este echipat cu o unitate HDD de 500Gb, cu 5400 de rotaţii pe minut.

În ceea ce îl priveşte partea de multimedia, pune la dispoziţie un cititor de carduri SD şi MMC, o cameră Web VGA, un microfon integrat, două difuzoare audio stereo (SonicMaster), precum şi o unitate DVD Rw.

Conectivitatea acestui laptop constă în următoarele porturi şi conexiuni: un port HDMI, un port USB 3.0, un port USB 2.0, o ieşire audio (Jack 3.5mm), un port VGA, Bluetooth, Wireless şi LAN (RJ-45).

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X553SA-XX021D este un laptop ieftin, de generaţie nouă, conceput în mod special pentru a susţine activităţile simple cotidiene, fie de acasă, fie de la birou.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe decente
  • Design portabil
  • Accesibil
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.