ASUS X550JX-XX130T – laptop premium de ultimă generaţie, cu performanţe puternice şi cu design pe măsură

Noua serie X de la Asus iese în evidenţă cu laptop-uri ultra performante, modele ce nu fac niciun fel de compromis când vine vorba de configuraţie hardware, concepute pentru a susţine fără probleme sarcinile complexe sau chiar pentru a rula fluent până şi cele mai noi jocuri lansate.

ASUS X550JX-XX130T provine din acesta serie de laptop-uri premium, un model destinat pasionaţilor de grafică sau soft, ori celor care încă mai copilăresc, rulând cele mai noi jocuri apărute. Este un device de calitate înaltă, ce se laudă cu un nivel de performanţe hardware superior şi cu un aspect ultra modrn şi portabil, capabil să facă faţă oricăror cerinţe ce i se dau.

Un plus, ar fi că vine standard cu sistem de operare preinstalat, respectiv cu Microsoft Windows 10 (pe 64 biţi). Deţine un acumulator Li-Ion (cu 4 celule), baterie ce asigură o autonomie de lucru destul de bună, de până la 4 – 5h neîntrerupt.

Preţul de achiziţie este justificat prin componentele sale calitative, de ultimă generaţie, ce îl clasează în topul celor mai puternice laptop-uri. În oferta magazinului online eMag, un astfel de device costă în jur de 3.000 de lei (vezi preţ actualizat).

În privinţa design-ului, remarcăm o construcţie de culoare gri, modernă şi elegantă, ce prezintă finisaje perfect definite. Pe partea tehnică, ar fi de spus că măsoară standard 38.0 x 25.1 x 2.92/3.17 cm, având o greutate de aproximativ 2.45kg.

Acelaşi dispozitiv premium îl regăsim şi în stocul de oferte al celor de la Clickshop.

Imagini cu ASUS X550JX-XX130T :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Modelul de faţă poate fi utilizat în condiţii prielnice, de la cele mai simple şi uşoare activităţi, precum internet, office şi multimedia, până la aplicaţii ceva mai complexe, precum editare foto/fideo, soft şamd, sarcini ce au nevoie de o putere de procesare mai ridicată.

Astfel, vine dotat cu un procesor puternic i7, model 4720HQ, realizat pe arhitectura Haswell. Este un procesor cu 4 nuclee, ce are frecvenţă de tactare de până la 2.6GHz, fiind lansat în anul 2015, în primul trimestru. Însă, mulţumită tehnologiei Turbo Boost, frecvenţa de tactare creşte până la 3.0GHz, doar atunci când este necesar.

Placa video, un alt criteriu de bază, ce aduce un plus de performanţă device-ului, este una de tip dedicată, din seria nVidia. Este un model GeForce GTX 950M cu performanţe înalte, capabilă să ruleze perfect orice aplicaţie sau joc de ultimă generaţie.

În privinţa capacităţii de memorie, vine proiectat cu o memorie Ram integrată pe placa de bază, având o capacitate de 4Gb, DDR3. Iar ca şi capacitate de stocare, deţine un HDD de 1Tb, destul de stuficient după părea mea.

Vine dotat cu un display de tip LED backlit, sistem de iluminare capabil să furnizeze conţinutul video la o luminozitate excelentă. Are o diagonală clasică de 15.6inch, ce suportă o rezoluţie maximă de 1366 x 768p, într-un format High Definition.

Din punct de vedere multimedia, dăm peste o unitate optică scriere/citire DVD Rw, peste cititor de carduri SD, peste o cameră Web VGA, peste un microfon şi este două difuzoare audio integrate, îmbunătăţite prin tehnologia SonicMaster.

Conectivitatea laptop-ului are la bază o ieşire digitală HDMI, o ieşire analogică VGA, o ieşire audio (minijack 3.5mm), două porturi cu viteză de transfer ridicată USB 3.0 şi un port clasic USB 2.0. Suportă transfer de date prin Bluetooth 4.0, iar internet prin Wi-Fi şi prin LAN (RJ-45).

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X550JX-XX130T este un laptop de ultimă generaţie, din categoria premium, conceput pentru a rula perfect orice tip de aplicaţie, fie simplă, fie complexă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware superioare
  • Design atrăgător
  • Portabilitate ridicată
Contra:
  • Ar fi fost utilă o tastatură iluminată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.