ASUS X550JX-XX130D – laptop premium cu performanţe hardware remarcabile

ASUS X550JX-XX130D este un laptop cu performanţe superioare, lansat în 2015, un model destinat celor ce pun accent pe configuraţiile hardware, cum ar fi pasionaţilor de jocuri sau celor ce rulează aplicaţii mai complexe.

Este un model premium, atât din punct de vedere hardware cât şi din punct de vedere al calităţii construcţiei acestuia, capabil să ofere fiabilitate şi portabilitate pe măsură. Aparţine seriei X, fiind dotat cu accumulator de tip Li-Ion, cu 4 celule, ce asigură o funcţionalitate de până la 4-5h. Vine fără sistem de operare instalat, beneficiind de tastatură internaţională, cât şi numerică, alături de care stă un touchpad multi-touch generos, cu funcţie de zoom, derulare şi lansare. Ar fi de remarcat tehnologia avansată IceCool, ce previne încălzirea acestora, ţinându-le reci pe o perioadă cât mai îndelungată.

În privinţa preţului de achiziţie, pot spune că se laudă cu un raport preţ-calitate extrem de favorabil, astfel modelul de faţă se poate procura de la eMag cu preţul de 2.999 de lei (vezi preţ actualizat).

Pe partea de desing, remarcăm o construcţie din plastic de calitate, cu trăsături şi finisaje moderne, pe un fond de culoare gri închis. Tehnic vorbind, cântăreşte numai 2.45kg şi măsoară standard 380 x 29.2 – 31.7 x 251(W x H x D) mm.

Acelaşi laptop de top îl pun la dispoziţie şi cei de la evoMag, Altex, Cel, Flanco şi Clickshop.

Imagini cu ASUS X550JX-XX130D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Deţine un ecran LED-backlit cu diagonala standard de 15.6inch. Are o rezoluţie maximă de 1366 x 768p, la un format High Definition. Aş spune că este o rezoluţie destul de ok, ce oferă o calitate video excelentă şi un unghi de vizibilitate foarte bun, în ciuda faptului că nu vorbim despre tehnologia IPS.

La interior, dăm peste un procesor Intel, respectiv i7 4720HQ, tactat la o frecvenţă de 2.6GHz. Este un procesor puternic, lansat destul de recent, echipat cu 4 nuclee. Alături de acesta, întâlnim tehnologia avansată Intel Turbo Boost, ce dezvoltă puterea de tact cu până la 3.6GHz, doar atunci când este necesar.

Tot la interior, tot pe partea de performanţă hardware, deţine şi o placă video de tip dedicată, din serie nVidia GeForce, model GTX 950M. Este o placă video cu performanţe ridicate, suficientă pentru a rula perfect cele mai recente jocuri lansate. Pe lângă acesta, deţine o memorie RAM cu capacitatea de 4Gb, îndeajuns pentru sistemul de operare şi restul programelor instalate.

Ca şi capacitate de stocare, vine dotat cu un Hard Disk cu capacitatea de 1Tb, de tip HDD, suficient pentru a stoca un număr generos de date. În privinţa nivelului multimedia, X550JX-XX130D vine dotat cu o cameră Web VGA, cu microfon integrat, cu cititor de carduri SD, cu unitate optică de scriere/citire de tip DVD Rw precum şi cu două difuzoare audio încorporate.

Cât despre porturile de conectivitate şi conexiuni, se bucură de port HDMI, de un port USB 2.0, de două porturi USB 3.0 cu o viteză mai mare de transfer, de port VGA, de conexiune Bluetooth, de port RJ-45 pentru LAN şi de conexiune Wi-Fi.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X550JX-XX130D este un laptop premium, de calitate superioară, ideal celor ce preferă configuraţii hardware înalte, pentru diverse aplicaţii complexe sau pentru a rula cele mai recente jocuri.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe remarcabile
  • Potrivit pentru jocuri
  • Portabil
  • Raport calitate-preţ favorabil
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.