ASUS X550JX-XX129T – dispozitiv de generaţie nouă, cu performanţe hardware puternice şi bine echilibrate

ASUS X550JX-XX129T reprezintă un laptop modern şi portabil, foarte bine echipat din punct de vedere hardware. Fiind un model din seria 2016, este conceput după ultimele generaţii şi tehnologii, astfel încât să garanteze o funcţionalitate şi o productivitate superioară.

Standard rulează sistemul de operare Microsoft Win 10 Home (64 biţi), venind la pachet împreună cu un Trial de 30 zile pentru noul Office 365 Customers. Include un acumulator Lithium Ion (4 celule), a cărui autonomie de lucru se ridicată până la 5-6 ore.

În ciuda faptului că este un device de generaţie recentă, acest model X550JX-XX129T poate fi achiziţionat online de la eMag, cu doar 2.899 de lei (vezi preţ actualizat).

Deţine o construcţie clasică şi elegantă, cu 5% mai subţire faţă de modelele anterioare. Poartă finisaje şi detalii în cercuri concentrice, pe un fond de culoare gri închis. Este integral din plastic de calitate înaltă, cântăreşte în jur de 2.45kg şi măsoară standard 380 x 29.2 – 31.7 x 251 (W x H x D) mm.

Înglobează un touchpad generos şi precis de tip multi-touch, precum şi o tastatură confortabilă numerică/internaţională. Mulţumită tehnologiei IceCool, palm-restul va rămâne întotdeauna la o temperatura favorabilă.

Imagini cu ASUS X550JX-XX129T:

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Producătorul Asus a proiectat dispozitivul de faţă cu un dispay LCD LED, de tip Glare. Măsoară o diagonală standard de 15.60 inch, redând conţinutul la o rezoluţie High Definition de maxim 1366 x 768pix.

Pe partea de performanţe hardware, a fost echipat cu un procesor Intel Core i5-4200H, cu două nuclee. Provenit din arhitectura Haswell, are la bază un Cache de 3Gb şi o tehnologie de 22nm. Tactează standard la o frecvenţă de 2.8GHz, însă cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge până la 3.4GHz.

Din punct de vedere grafic, se laudă atât cu un procesor grafic integrat Intel HD Graphics 4600, cât şi cu o placă video dedicată GeForce GTX 950M. Cea din urmă, are o capacitate de memorie video de 2Gb, chipset-ul video aparţinând producătorului nVidia.

Cât despre memorii, deţine o unitate HDD (SATA) cu 7200rpm, cu capacitatea de 1Tb ca şi stocare de date, iar ca şi capacitate de memorie RAM, include doar 4Gb, de tip DDR3, cu 1.6GHz.

Se descurcă foarte bine şi la capitolul multimedia, astfel deţine un cititor de carduri SD, o cameră Web VGA, o unitate DVD Rw, un microfon integrat, precum şi două difuzoare audio (SonicMaster).

Beneficiază atât de LAN (Rj-45), cât şi de Wireless 802.11 b/g/n, plus de conexiune Bluetooth 4.0, de port HDMI, ieşire audio, de port VGA, de port USB 2.0 şi de port USB 3.0 x 2.

Concluzie :

Concluzionând, ASUS X550JX-XX129T reprezintă un laptop modern de calitate foarte bună, cu performanţe hardware puternice şi bine echilibrate.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware excelente
  • Modern
  • Microsoft Windows 10 Home 64 biti
  • Tehnologie IceCool
Contra:
  • Nimic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.