ASUS X550JX-XX129D – laptop cu performanţe de top, portabil şi avantajos

ASUS X550JX-XX129D este un laptop de top, cu performanţe hardware superioare, conceput pentru a fi capabil să ruleze rapid şi corect orice tip de aplicaţie.

Nu tactează niciun sistem de operare din fabrică, astfel vei avea ocazia de a îi instala orice sistem preferi. Se laudă cu touchpad multi-tocuh (cu funcţie de zoom, lansare şi derulare) şi cu tastatură internaţională, cât şi numerică. Aici, este de specificat faptul că beneficiază de tehnologia avansată IceCool, un sistem inteligent al producătorului taiwanez, cu rolul de a menţine reci palmrest-ul, tastatura şi touchpad-ul chiar şi după o perioadă mai îndelungată de utilizare.

Preţul de achiziţie este unul corect, pe măsura specificaţiilor şi calităţii laptop-ului, astfel modelul de faţă se poate procura din stocul eMag cu preţul de 2.598 de lei (vezi preţ actualizat).

Prezintă o construcţie modernă şi elegantă, din plastic durabil şi calitativ, pe un fond de culoare gri închis. Este un model portabil, datorită dimensiunilor sale standard de 380 x 29.2 – 31.7 x 251(W x H x D) mm şi a greutăţii de doar 2.45kg.

Acelaşi laptop Asus îl pun la dispoziţie şi cei de la Cel, Altex, evoMag, Clickshop şi Flanco.

Imagini cu ASUS X550JX-XX129D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

La capitolul performanţe hardware, întâlnim un procesor puternic, respectiv unul i5, rulat la o frecvenţă de tact de 2.8GHz, alături de care îi stă tehnologia avansată Turbo Boost, ce îi dezvoltă puterea atunci când este necesar până la 3.4GHz. Pe lângă acesta, dăm peste o placă video din seria GeForce, model GTX 940M, de tip dedicată, una dintre cele mai bune plăci de pe piaţă la ora actuală, datorită faptului că permite rularea oricărui joc, indiferent de detalii. Ca şi capacitate de memorie RAM, vine proiectat cu 4Gb, de tip DDR3, având un singur slot de memorie.

Ca şi stocare de date, deţine un Hard Disk cu capacitatea de 1Tb, de tip HDD, cu o viteză de rotaţie de 7200rpm. Aş spune că este o capacitate suficientă de stocare, însă dacă doreşti o capacitate mai generoasă de atât, poţi apela la un HDD extern.

Din punct de vedere al imaginii, deţine un ecran de tip LED-backlit, cu diagonala de 15.6inch. Ecranele LED-backlit sunt acele LCD-uri cu cristale lichide iluminate cu un număr ridicat de diode ataşate pe spatele acestora. Astfel, conţinutul este reprodus la o calitate High Definition, la o rezoluţie de 1366 x 768pixeli.

Dispune de cameră Web (VGA) şi de un microfon integrat, astfel vei putea purta conversaţii video şi audio fără probleme. Tot la nivel multimedia, dăm şi peste un DVD Rw, peste un cititor de carduri SD şi peste două difuzoare audio integrate, îmbunătăţite prin tehnologia SonicMaster, oferind un sunet de calitate.

Deţine conexiune Wireless şi port RJ-45 (LAN) pentru conectarea la internet, de Bluetooth pentru diferite conexiuni între device-uri, de port HDMI, de ieşire audio, de două porturi USB 3.0 cu o viteză de transfer mai mare, dar şi de un port USB 2.0 obişnuit.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X550JX-XX129D este un laptop de calitate înaltă, cu performanţe hardware superioare, capabil să susţine fără probleme orice tip de sarcină.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Procesor i5
  • 4Gb RAM
  • 1Tb memorie de stocare
  • Portabil
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.