ASUS X541NA-GO508 – laptop low-cost cu sistem de operare Endless OS

ASUS X541NA-GO508 este una dintre cele mai recente variante de laptop-uri low-cost de pe piață, ideale atât lucrul de la birou, cât și celui de pe teren. Vorbim despre un dispozitiv modern cu un raport preț-performanță avantajos, ce are un design portabil și plăcut.

Are la bază o configurație hardware bună, precum și sistemul de operare Endless OS. Este un sistem simplist creat pe baza Linux, ce poate fi instalat atât independent, cât și alături de Windows (dual boot). Interfața acestuia aduce extrem de mult cu cea de la Android, astfel este pe cât se poate de ușor de utilizat.

În ceea ce privește costul de achiziție, X541NA-GO508 este comercializat online de către eMag cu doar 899 de lei (vezi preț actualizat).

Din punct de vedere estetic, observăm un design plăcut și modern cu forme bine definite. Este pe o nuanță de culoare neagră, cântărește în jur de 2kg și măsoară standard 381.4 x 27.2 x 252 (W x H x D) mm.

Este prevăzut atât cu tastatură internațională și numerică, precum și cu un touchpad generos.

Acest laptop de buget poate fi procurat și online din ofertele celor de la Cel si Altex evoMag.

Imagini cu ASUS X541NA-GO508:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul l-a echipat cu un ecran LCD LED de 15.6 inch în diagonală, ce oferă o rezoluție HD la 1366 x 768 pixeli. Are finisaj glare (lucios), unghiuri bune de vizibilitate, o rată de refresh de 60Hz, dar și un constrast dinamic și nativ bun.

Pe partea de performanțe hardware, la baza acestuia stă un procesor Intel Celeron N3350, conceput pe arhitectura Apollo Lake. Are 2 nuclee, un Cache de 2Mb și o tehnologie de 14nm. Standard rulează la o frecvență nominală de 1.1GHz, însă datorită modului Turbo Boost crește până la 2.4GHz.

La nivel de memorie, este dotat cu 4Gb de tip DDR3 de memorie RAM, dar și cu un HDD de 1Tb de memorie de stocare.

Ca și placă video, deține procesorul grafic  Intel HD Graphics 500 de tip integrat.

La capitolul echipări multimedia, deține o cameră Web VGA, două difuzoare audio stereo, un microfon incorporat, dar și cititor de carduri (SD, SDXC, SDHC),.

Cât despre porturi și conectivitate, integrează un port HDMI, un port USB 3.0, o ieșire audio, un port USB 2.0, un port RJ-45, Bluetooth 4.0, Wireless 802.11 a/b/g/n și LAN (10/100).

Concluzie:

În concluzie, ASUS X541NA-GO508 se dovedește a fi un laptop low-cost modern, portabil și avantajos, capabil să asigure o funcționalitate bună indiferent de mediul în care este folosit.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Endless OS
  • Accesibil
  • Modern
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.