ASUS X540SA-XX018D – laptop ieftin şi modern, din generaţia 2016

ASUS X540SA-XX018D reprezintă o variantă foarte bună în cazul în care te-ai hotărât să îţi achiziţionezi un laptop, ori să îl înlocuieşti pe cel vechi cu unu nou şi mai performant. Producătorul asiatic a reuşit încă odată să ne demonstreze că putem să ne bazăm pe ei când vine vorba de laptop-uri ieftine, echipate cu performanţe hardware bune.

Divertismentul multimedia sau navigarea pe internet sunt doar câteva sarcini des întâlnite, pe care le poate rula fără probleme device-ul de faţă. Autonomia bateriei Li-Ion, cu 3 celulele, asigură o durată de lucru în condiţii decente de până la 4-5h.

Ar fi de spus că vine standard fără sistem de operare preinstalat, lucru ce oferă posibilitatea utilizatorului să îşi aleagă sistemul de operare pe care vrea să lucreze.

Chiar dacă vorbim despre un laptop de ultimă generaţie, preţul de achiziţie este neaşteptat de accesibil, repectiv de doar 1.199 de lei (vezi preţ actualizat).

Tastatura clichet de cea mai bună calitate, atât internaţională, cât şi numerică, garantează o precizie de tastare foarte bună. Deasemenea şi touch-pad-ul generos, ce acceptă acţiuni multi-touch.

Este un laptop extrem de portabil, fapt ce se datorează dimensiunilor standard de 381.4 x 27.2 x 251.5(W x H x D) mm şi greutăţii de doar 1.9kg. Construcţia modernă este de culoare neagră, fiind construită integral din plastic de calitate foarte bună.

Acelaşi laptop avantajos de ultimă generaţie, se poate achiziţiona şi din ofertele magazinelor evoMag, Altex şi CEL.

Imagini cu ASUS X540SA-XX018D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Diagonala display-ului măsoară 15.6”, fiind de tip LCD LED. Beneficiază de un strat glare, adică lucios, ce conferă imagini clare, naturale şi viu colorate. Rezoluţia formatului High Definition este dată de către cei 1366 x 768pixeli.

Performanţele hardware sunt date de către procesorul Intel Pentium Quad Core, model N3700. Are la bază 4 nuclee, o tehnologie de 14nm şi tactează la o frecvenţă de 1.6GHz. Datorită modului Turbo Boost, frecvenţa de tactrare creşte până la 2.4GHz. În acesta este încorporată şi placă video Intel HD Graphics. Este o placă video decent, ce oferă rezultate limitate din punct de vedere al capacităţilor grafice, însă destul de bună pentru activităţile de zi cu zi.

Capacitatea de memorie RAM este de 4Gb şi este de tip DDR3. Este integrată pe placa de bază, beneficiind de un slot liber, în care se mai poate adaugă până la maxim 8Gb de memorie.

Memoria de stocare este de tip HDD şi are o capacitate de 500Gb, cu 5400rpm.

La captiolul multimedia, laptop-ul de faţă vine echipat cu DVD Rw, cu difuzoare audio integrate, cu microfon, cu WebCam VGA, precum şi cu cititor de carduri 3 în 1.

Se prezintă destul de vine şi la nivel de conectivitate, astfel deţine USB 2.0, USB 3.0, VGA, HDMI, ieşire audio (Jack 3.5mm), Bluetooth, Wireless şi LAN (RJ-45).

Concluzie :

Concluzionând, ASUS X540SA-XX018D este un laptop atractiv, performant şi portabil, totul la un preţ pe cât se poate de accesibil. Este capabil să ruleze rapid şi corect aplicaţii simple de zi cu zi, fie de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Configuraţie hardware decentă
  • Design atractiv
  • Portabil
  • Accesibil
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.