ASUS X540SA-XX005D – laptop low-cost modern, portabil şi cu performanţe decente

Dacă vrei un laptop de generaţie recentă, care să îmbine foarte bine un design plăcut cu o configuraţie hardware bună, atunci mai mult că sigur modelul despre care o să discutăm astăzi ţi se va potrivi perfect cerinţelor tale. Face parte din ultima serie de laptop-uri a producătorului asiatic Asus şi se laudă cu un preţ de achiziţie pe cât se poate de avantajos.

ASUS X540SA-XX005D reprezintă o soluţie ideală atunci când cauţi un laptop portabil, pentru activităţi multimedia şi office, fie susţinute de la birou, fie din deplasare.

Oferă un ecran HD de 15.6inch, un procesor Intel, precum şi o capacitate suficientă de memorie RAM şi de stocare. Nu tactează niciun sistem de operare din fabrică, astfel vei avea ocazia de a alege sistemul pe care vei dori să lucrezi. Acumulatorul pe care îl deţine este unul de tip Li-Ion, cu 3 celule, ce asigură o autonomie de lucru decentă.

După cum spuneam, reprezintă una dintre cele mai avantoase variante de pe piaţă, astfel la eMag costă doar 1.263 de lei (vezi preţ actualizat).

Se prezintă cu o carcasă neagră integral din plastic, modernă şi elegantă. Deţine touchpad cu suport multi-touch, precum şi tastatură numerică şi internaţională, toate acestea garantând o utilizare flexibilă şi rapidă. Laptop-ul cântăreşte în jur de 1.9kg şi măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5(W x H x D) mm.

Acelaşi laptop ieftin şi bun se poate achiziţiona şi din stocurile magazinelor online ClickShop, CEL, Altex şi evoMag.

Imagini cu ASUS X540SA-XX005D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

La nivel de performanţe hardware, întâlnim un procesor Intel Celeron, model N3150. Este un procesor cu 4 nuclee, ce aparţine familiei Braswell. Frecvenţa de tactare este de 1.6GHz, însă datorită tehnologiei Turbo Boost ajunge până la 2.0GHz. Placă video este destul de decent, provine din seria Intel HD Graphics şi este de tip integrată.

Ecranul de care beneficiază este de tip LCD LED, măsoară o diagonală obişnuită de 15.6” şi este de tip glare, respectiv lucios. Reproduce conţinutul la o calitate înaltă, cu o paletă de culori bogate şi naturale, la o rezoluţie High Definition, de 1366 x 768pixeli.

În ceea ce îl priveşte capacitate de memorie Ram, cât şi cea de stocare, deţine 4Gb, de tip DDR3 de memorie Ram (maxim 8Gb) şi un HDD de 500Gb, cu o viteză de tactare de 5400rpm.

La capitolul multimedia, se laudă cu DVD Rw, cu două difuzoare audio încorporate, ce sunt îmbunătăţite prin tehnologia SonicMaster, cu o cameră Web VGA, cu cititor de carduri 3 în 1 (SD/SDHC/SDXC) şi cu microfon integrat.

Pe partea de conectivitate şi conexiuni, dispune de HDMI, de VGA, de USB 2.0, de USB 3.0, de ieşire audio, precum de Bluetooth, Wireless şi Reţea.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X540SA-XX005D este un laptop cu performanţe decente, portabil şi atrăgător, ideal lucrului de zi cu zi, gen activităţii multimedia sau office.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Convenabil ca şi preţ de achiziţie
  • Configuraţie decentă
  • Portabilitate ridicată
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.