ASUS X540SA-XX004D – laptop de generaţie nouă, decent ca preţ, cât şi ca performanţe

Ideal pentru sarcinile de zi cu zi, susţinute fie de acasă, fie din deplasare, noul laptop de la Asus se va descurca perfect în orice situaţie. Este o variantă decentă atât ca preţ, cât şi ca specificaţii hardware, ce reuşeşte să atragă atenţia în mod special prin aspectul său ultra modern şi portabil.

ASUS X540SA-XX004D este laptop-ul despre care vorbeam mai sus, un device din generaţia 2015. Provine din seria X, o serie accesibilă ca şi preţ, ce pune la dispoziţie o gamă numeroasă de laptop-uri performante şi atractive.

Varianta de faţă vine standard Free DOS, respectiv fără a avea vreun sistem de operare preinstalat. În felul acesta, pune la dispoziţie ocazia de a instala sistemul de operare dorit. Acumulatorul pe care îl deţine, respectiv bateria de tip Li Ion cu 3 celule, asigură o autonomie de până la 4 – 5 ore de lucru neîntrerupt.

Cu siguranţă se regăseşte în lista celor mai accesibile laptop-uri de pe piaţă, modelul de faţă fiind comercializat de către eMag la preţul online de doar 949 de lei (vezi preţ actualizat).

Construcţia neagră mată de tip slim, conferă un design elegant şi modern, care cu siguranţă atrage privirile celor din jur. Este integral din plastic, cântăreşte numai 1.9kg şi măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5(W x H x D) mm. Touchpad-ul generos de mare precizie oferă suport multi-touch, iar tastatura numerică şi internaţională de tip clichet, asigură o tastare comodă, corectă şi rapidă.

Acelaşi laptop decent se poate achiziţiona şi de la CEL, Flanco, ClickShop, Altex, precum şi de la evoMag.

Imagini cu ASUS X540SA-XX004D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Display-ul laptop-ului măsoară o diagonală 15.6”, având o rezoluţie maximă High Definition la 1366 x 768pixeli. Beneficiază de un strat anti-relexie (glare) ce oferă imagini de înaltă definiţie, chiar şi într-o lumină mai puternică.

Capitolul performanţelor hardware au la bază un procesor Intel Celeron, model N3050. Deţine 2 nuclee, o tehnologie de 14nm şi rulează la o frecvenţă de 1.6GHz. Mulţumită tehnologiei Turbo Boost, frecvenţa de tactare creşte până la 2.1GHz. În privinţa graficii, dispune de o placă video integrată Intel HD Graphics, ce oferă o performanţă grafică peste nivelul aşteptărilor, în privinţa utilizării de zi cu zi.

Memoria RAM este reprezentată de către o singură placă de 4Gb, de tip DDR3, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Memoria maximă pe care o suportă este de 8Gb, de tip DDR3. În privinţa stocării de date, vine echipat cu un HDD de 500Gb, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm.

Se prezintă destul de bine şi din punct de vedere al nivelului multimedia, astfel deţine cititor de carduri 3 în 1(SD, SDHC, SDXC), WebCam VGA, DVD Rw, microfon integrat, precum şi două difuzoare audio (SonicMaster).

La fel de bine pregătit este şi din punct de vedere al conectivităţii, fiind dotat cu HDMI, cu VGA, cu USB 2.0, cu USB 3.0, cu ieşire audio (Jack 3.5mm), cu RJ-45 pentru Reţea, cu Wireless şi cu Bluetooth.

Concluzie :

În concluzie, ASUS X540SA-XX004D este un laptop modern, cu performanţe decente, ideal sarcinilor de zi cu zi, fie susţinute de acasă, fie susţinute din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe decente
  • Design modern
  • Portabil
  • Generaţie nouă
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.