Asus X540LJ-XX170D – laptop accesibil şi modern, cu perfomanţe hardware excelente

Asus X540LJ-XX170D aparţine ultimelor serii de laptop-uri apărute pe piaţă, un model accesibil, ce vine în întâmpinarea utilizatorilor cu performanţe hardware excelente, precum şi cu un design modern şi portabil.

Este un model Free DOS, lucru ce permite utilizatorilor să îşi instaleze sistemul de operare dorit. Ascunde un acumulator Li-Ion cu trei celule, ce asigură o autonomie de lucru generoasă în condiţii decente de lucru.

Acest model X540LJ-XX170D beneficiază de un raport preţ-calitate favorabil, fiind astfel disponibil la eMag la preţul de 2.268 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce îl priveşte aspectul, deţine o construcţie modernă de culoare neagră (Chocolate Black), extrem de plăcută şi de modernă, graţie finisajelor şi elementelor perfect definite. Are o greutate de 1.84kg şi măsoară standard 381 x 27.2 x 252(W x H x D) mm.

Beneficiază de un touchpad de dimensiuni generoase, care acceptă gesturi multiple. Împreună cu tastatura internaţională/numerică garantează o utilizare comodă, corectă şi rapidă.

Acelaşi laptop Asus se poate procura şi din ofertele celor de la Altex, evoMag, CEL sau Flanco.

Imagini cu Asus X540LJ-XX170D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul Asus deţine sub “capotă” un procesor Intel Core i5, model 5200U. Are la bază două nuclee, un Cache de 3.Gb şi o tehnologie de 14nm, frecvenţa de rulare fiind de 2.2GHz. Datorită tehnologiei Turbo Boost, frecvenţa de rulare va creşte până la 2.7GHz, doar atunci când este cazul.

Din punct de vedere al graficii, deţine placa video dedicată GeForce GT 920M. Chipsetul aparţine producătorului nVidia, capacitatea de memorie video fiind de 2Gb.

Este proiectat cu un display de tip HD LED Backlight, ce măsoară 15.60inch în diagonală. Are o rezoluţie maximă de 1366x768p, fiind capabil să reproducă 16.7 milioane de culori.

Acceptă o capacitate maximă de memorie RAM de până la 8Gb, însă standard vine cu doar 4Gb, de tip DDR3, cu 1.6GHz. Datele vor fi stocare pe unitatea HDD, cu capacitatea generoasă de 1TB , cu 5400rpm.

Ca şi conectivitate, este prevăzut cu o serie numeroasă de porturi şi conexiuni, precum: USB 2.0, USB 3.0, VGA, ieşire audio, HDMI, precum şi LAN, Wireless şi Bluetooth.

Cât despre capitolul multimedia, este prevăzut cu cititor de carduri SD, cu unitate DVD-Rw, cu difuzoare audio stereo, cu microfon şi cu o cameră Web de 0.3MP.

Concluzie :

Concluzionând, Asus X540LJ-XX170D beneficiază de un raport favorabil dintre calitate şi preţ, un device capabil să asigure o funcţionalitate excelentă, indiferent de sarcina aleasă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Configuraţie hardware bună
  • Accesibil
  • Free DOS
  • Modern
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.