ASUS X540LJ-XX001D – laptop accesibil cu performanţe medii şi cu un design modern

Pentru cei ce caută să îşi achiziţioneze un laptop decent, cu o performanţă hardware medie şi cu un design modern, cu siguranţă laptop-ul despre care o să vă vorbesc astăzi le va atrage atenţia, însă în mod special prin preţul de achiziţie foarte accesibil.

ASUS X540LJ-XX001D reprezintă un model avantajos de laptop, un device ce provine din ultimele serii apărute pe piaţa din România. Taiwanezii l-au conceput în mod special pentru activităţile cotidiene, gen redare de conţinut multimedia, navigare pe internat sau chiar gaming, însă la un nivel mai decent.

Au reuşit să menţină un echilibru destul de ok între performanţele bune şi preţul avantajos de achiziţie al laptop-ului. Aşadar, cei de la eMag îl comercializează cu preţul de doar 1.499 de lei (vezi preţ actualizat).

Asus a decis să ofere utilizatorului posibilitatea de a alege sistemul de operare pe care doreşte să lucreze, device-ul de faţă venind standard fără sistem de operare preinstalat.

În ceea ce îl priveşte aspectul, prezintă o construcţie elegantă din plastic, de culoare neagră, ce asigură o portabilitate şi o manevrabilitate uşoară. Cântăreşte numai 1.9kg şi măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5(W x H x D)mm. TouchPad-ul potrivit cu suport multi-atingere, precum şi tastatura numerică, cât şi cea qwerty garantează o utilizare rapidă, corect şi pe cât se poate de confortabilă.

Acelaşi laptop cu specificaţii medii se regăseşte şi în stocul celor de la evoMag, Altex, CEL şi Flanco.

Imagini cu ASUS X540LJ-XX001D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Deţine la interior un procesor din a 4-a generaţie Haswell, respectiv Intel Core i3, model 4005U. Asigură o putere de calcul suficientă activităţilor de zi cu zi, graţie frecvenţei de tactare de 1.7GHz. Pe partea de grafică, vine echipat cu o placă video integrată din seria Intel HD Graphics 4400, ce obţine o grafică destul de decentă.

Însă, taivanezii nu s-au oprit aici, şi au dotat laptop-ul de faţă şi cu o placă video dedicată. Este un model nVidia din seria GeForce, model 920M, ce are o memorie video de 2Gb, beneficiind de tehnologia nVidia Optimus pentru o grafică mai superioară.

Dispune de un ecran de tip LCD LED ce măsoară o diagonală obişnuită de 15.6”, cu o rezoluţie maximă de 1366 x 768p, la un format HD. Stratul anti-reflexie de care beneficiază, aduce un plus calităţii video, indiferent de gradul de luminozitate.

Capacitatea de memorie RAM suportă maxim 12Gb, de tip DDR3, însă vine echipat cu doar 4Gb, cu o frecvenţă de 1.6GHz. Din punct de vedere al capacităţii de stocare, vine echipat cu o unitate de tip HDD, de 500Gb, cu o viteză de 5400rpm.

În privinţa ramurei multimedia, pune la dispoziţie DVD Rw, WebCam (VGA), cititor de carduri 3 în 1 (SD, SDHC şi SDXC), microfon, precum şi două difuzoare audio încorporate (SonicMaster).

La nivel de conectivitate, vine proiectat cu VGA, cu USB 2.0, cu USB 3.0, cu HDMI, cu ieşire audio (Jack 3.5mm), cu Bluetooth 4.0, cu Reţea 10/100 (port RJ-45) şi cu Wireless (802.11 b/g/n).

Concluzie :

Concluzionând, ASUS X540LJ-XX001D este un laptop foarte avantajos ca şi preţ, echipat cu performanţe hardware medii, ce asigură o funcţionalitate foarte bună, fie de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe bune
  • Aspect modern
  • Portabil
  • Generaţie recentă
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.