ASUS X540LA – laptop multimedia cu design texturat de generaţie 2016

ASUS X540LA este un laptop ultra-slim de buget cu performanţe hardware decente, conceput în mod special pentru activităţile şi sarcinile simple cotidiene. Impresionează atât prin design şi portabilitate, cât şi printr-un preţ de achiziţie competitiv.

Vorbim despre o variantă standard Free DOS, ce permite ca şi securitate parolarea Bios-ului şi a HDD-ului. Integrează o baterie de tip Lithium Ion cu 3 celule, ce asigură o autonomie de lucru mai mult decât suficientă.

Acest model X540LA poate fi procurat cu preţul de numai 1.691 de lei (vezi preţ actualizat) din magazinul de specialitate eMag.

Prezintă o carcasă modernă şi calitativă, cu un design elegant texturat. Este de culoare neagră, cântăreşte numai 2kg şi măsoară standard 381 x 27.2 x 252 (W x H x D) mm.

Dispune de un touchpad mare cu suport multi-touch, precum şi de o tastatură numerică /internaţională de tip chiclet.

Noul device accesibil poate fi regăsit şi în ofertele celor de la Flanco şi Cel.

Imagini cu ASUS X540LA:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Acest nou dispozitiv de la Asus, vine proiectat cu un display de tip LED backlight, ce măsoară 15.60 inch în diagonală. Deţine proprietăţi glare, adică este lucios, fiind capabil să reproducă conţinutul la o rezoluţie HD de 1366 x 768 pixeli.

La capitolul configuraţie hardware, întâlnim un procesor Intel Core i3-5005U, realizat pe arhitectura Broadwell. Beneficiază de două nuclee, de un Cache de 3Mb şi de o tehnologie a procesorului de 14nm, frecvenţa de tactare fiind de 2GHz.

Din punct de vedere al graficii, dispune de o placă video de tip integrată, din seria GMA, model Intel HD 5500.

Pe partea de memorie, include 4Gb de tip DDR3, de memorie RAM (1.6GH) şi 128GB de tip SSD, de memorie de stocare.

Privind latura multimedia, dăm peste o unitate optică DVD-Rw, peste o cameră Web, peste un cititor de carduri 3 în 1 (SD, SDHC, SDXC), peste un microfon integrat şi peste două difuzoare HD Audio, ce beneficiază de tehnologia Asus SonicMaster.

Cât despre conectivitate, este prevăzut cu port USB 2.0, cu port USB 3.0, cu port HDMI, cu port VGA, cu ieşire audio, cu conexiune Bluetooth, cu conexiune Wi-Fi şi cu LAN (RJ-45).

Concluzie:

În concluzie, ASUS X540LA este un laptop multimedia de generaţie nouă, echipat cu o configuraţie hardware decentă, totul într-un design texturat modern şi portabil.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • De ultimă generaţie
  • Modern
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.