ASUS X540LA-XX265D – laptop multimedia de generaţie nouă

ASUS X540LA-XX265D este un laptop recent conceput în mod special pentru a oferi productivitate şi divertisment. Are la bază o platformă hardware bine echilibrată, capabilă să susţină fără probleme sarcinile şi activităţile nu foarte solicitante de zi cu zi.

Reprezintă o variantă Free DOS, echipată cu un acumulator Lithium Ion cu 3 celule. Ca şi durată de viaţă, asigură o autonomie de lucru decentă, de până la 4-5 ore.

Acest nou model X540LA-XX265D poate fi achiziţionat deja de la eMag, cu preţul online de doar 1.399 de lei (vezi preţ actualizat).

Ca şi design, poartă o carcasă modernă şi calitativă de culoare neagru-ciocolatiu. Plasticul din care este construită carcasa este unul de calitate înaltă, durabil şi rezistent în timp. Tehnic vorbind, cântăreşte în jur de 1.9kg şi măsoară standard 38.14 cm în lăţime, 25.15 cm în înălţime şi 2.72 cm în grosime.

Se bucură de o tastatură internaţională/numerică de tip chiclet, foarte plăcută şi confortabilă la utilizare. Deasemenea, touchpad-ul generos cu suport pentru multi-touch, asigură o mare precizie de lucru.

Acelaşi dispozitiv avantajos este disponibil şi la evoMag.

Imagini cu ASUS X540LA-XX265D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul Asus a dotat dispozitivul de faţă cu un display de tip LCD LED, ce măsoară o diagonală de 15.6”, respectiv 39.6cm. Este un ecran de calitate foarte bună, cu suprafaţă Glossy, ce oferă o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli la un format HD.

La nivel de performanţe hardware, deţine un procesor Intel Core i3 – 5005U, conceput pe arhitectura Broadwell. Are 2 nuclee, un Cache de 2Mb şi o tehnologie de 14nm, frecvenţa de tactare fiind de 2.0GHz.

Grafica este asigurată de către procesorul integrat HD Graphics 5500, cu chipset video de la Intel.

Acceptă o capacitate maximă de memorie RAM de 8Gb de tip DDR3L, însă standard vine cu numai 4Gb cu o frecvenţă de 1.6GHz. În privinţa stocării de date, deţine o unitate HDD cu o viteză 5400rpm, având o capacitate de 500Gb.

Se bucură de cititor de carduri 3 în 1 (SD,SDHC,SDXC), de WebCam VGA, de unitate optică DVD-Rw, de microfon integrat şi de difuzoare audio integrate (SonicMaster).

Este prevăzut cu un port HDMI, cu un port USB 2.0, cu un port USB 3.0, cu un port USB Type-C, cu VGA, cu ieşire audio, cu Wi-Fi, cu LAN şi cu Bluetooth.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS X540LA-XX265D este laptop multimedia de generaţie nouă, echipat cu o platformă hardware bine echilibrată, precum şi cu un aspect portabil şi modern.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Accesibil
  • Modern
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.