ASUS X540LA-XX037D – dispozitiv multimedia cu performanţe hardware bine echilibrate

ASUS X540LA-XX037D este un alt laptop multimedia avantajos de generaţie nouă, evidenţiat atât printr-un cost de achiziţie competitiv, cât şi printr-un aspect elegant şi portabil. Cu siguranţă reprezintă o alegere potrivită pentru utilizatorii nu foarte pretenţioşi, fiind ideal pentru sarcinile şi activităţile cotidiene.

Avem de-a face cu un model Free DOS, care bineînţeles acceptă orice versiune de sistem de operare Linux sau Windows. Integrează o baterie Lithium Ion (3 celule), pentru o autonomie de lucru decent de până la 4-5 ore.

Acest model X540LA-XX037D este prezent în gama celor de la eMag la preţul convenabil de numai 1.499 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce îl priveşte aspectul, deţine o construcţie atrăgătoare din plastic de calitate foarte bună. Poartă finisaje şi detalii moderne, totul fiind pe un fond de culoare argintie. Cât despre detaliile tehnice, cântăreşte în jur de 1.9kg şi măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5 (W x H x D) mm.

Integrează un touchpad multi-touch generos şi precis, precum şi o tastatură numerică/internaţională de tip chiclet.

Imagini cu ASUS X540LA-XX037D:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul de faţă a proiectat noul dispozitiv Asus cu un display LCD LED de calitate foarte bună. Este un ecran de 15.6” în diagonală, de tip Glare (lucios), ce asigură o rezoluţie High Definition la maxim 1366 x 768 pixeli.

Din punct de vedere al performanţelor hardware, beneficiază de o platformă bună şi bine echilibrată. Astfel, integrează procesorul Intel Core i3 – 4005U, conceput pe arhitectura Haswell. Are două nuclee, 3Mb Cache şi o tehnologie de fabricaţie de 22nm, frecvenţa de tactare standard fiind de 1.7GHz.

În ceea ce îl priveşte grafica, dispune de procesorul grafic HD Graphics 4400 de tip integrat de la Intel.

Poate fi dotat cu până la 8Gb de tip DDR3 de memorie RAM, însă din fabrică deţine doar 4Gb cu o frecvenţă de 1.6GHz. Cât despre capacitate de memorie de stocare, integrează o unitate HDD cu 5400rpm de 500Gb.

Beneficiază de un port USB 3.0, de un port USB 2.0, de un port HDMI, de un port VGA, de o ieşire audio, de Wi-Fi (802.11 b/g/n), de LAN (Reţea 10/100) şi de Bluetooth (4.0).

Are în dotare un cititor de carduri 3 în 1 (SD/SDXC/SDHC), o cameră Web VGA, un microfon integrat, o unitate DVD-Rw, precum şi două boxe integrate SonicMaster.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS X540LA-XX037D este un dispozitiv multimedia cu performanţe hardware bine echilibrate, comercializat cu un cost de achiziţie competitiv.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Accesibil
  • Portabil
  • Free DOS
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.