ASUS X540LA-XX002D – laptop accesibil de ultimă generaţie, elegant şi portabil

Dacă ţi-ai propus să îţi achiziţionezi un nou laptop, doar pentru a îţi satisface capriciile de zi cu zi, gen internet şi activităţi office/multimedia, atunci soluţia noastră cea mai bună pentru tine, ar fi un model din seria X540LA de la Asus.

ASUS X540LA-XX002D reprezintă un laptop avantajos, datorită faptului că este cel mai accesibil model dotat cu procesor i3, pe care îl poţi achiziţiona la ora actuală. Este un model lansat destul de recent, ce a reuşit să între de curând şi în stocul magazinelor online din ţara noastră.

Acumulatorul este Li-Ion cu 3 celule, capabil să asigure o autonomie prelungită de lucru. Oferă posibilitatea alegerii sistemului de operare, venind standard fără vreun sistem instalat (Free Dos).

După cum spuneam la începutul articolului, avem de-a face cu unul dintre cele mai ieftine laptop-uri cu i3. Astfel, este comercializat la preţul online de 1.399 de lei (vezi preţ actualizat).

Deţine tastatură internaţională, cât şi numerică, de tip clichet, pe cât se poate de confortabilă la utilizare. De asemenea, touch-pad-ul asigură o funcţionalitate rapidă şi corectă, mulţumită tehnologiei avansate Asus Smart Gesture.

Remarcăm o carcasă ultra subţire construită integral din plastic, calitativă şi aspectuoasă, pe un fond de culoare gri în combinaţie cu negru. Garantează o portabilite excepţională şi o funcţionalitate pe măsură, graţie construcţiei sale premium, portabile şi distine, ce cântăreşte în jur de 1.9kg. Măsoară standard 381.4 x 27.2 x 251.5(W x H x D) mm, astfel poate fi utilizat şi transportat cu uşurinţă. În privinţa transportului, se poate purta destul de uşor într-un rucsac sau într-o geantă specială de laptop.

Acelaşi laptop ieftin cu procesor i3, îl întâlnim şi în ofertele celor de la Altex, Cel şi evoMag.

Imagini cu ASUS X540LA-XX002D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Modelul de faţă vine echipat cu un ecran LCD LED, de tip glare, respectiv anti-reflexie. Are o diagonală obişnuită de 15.6inch şi o rezoluţie High Definition, de 1366 x 768pixeli. Este capabil să afişeze imagini naturale şi strălucitoare, atât în interior, cât şi în exterior. Culorile bogate şi vii se datorează tehnologiei avansate Asus Splendid, ce include un sistem inteligent de corecţie a culorii. Reducerea semnificativă a gradului de lumină albastră, respectiv cu până la 33%, se datorează pe deplin modului Asus Eye Care.

În ceea ce îl priveşte partea de configuraţie hardware, dispune de un procesor Intel Core i3, model 4005U. Este un model din generaţia a 4-a al arhitecturii Haswell, capabil să asigure o frecvenţă de tactare de până la 1.7GHz. Performanţa grafică este destul de decentă, având la bază chipset-ul grafic integrat, din seria Intel HD Graphics 4400.

Are 4Gb de tip DDR3, îndeajuns după părerea mea pentru activităţile multimedia şi navigare Web. Însă, ar fi de spus că suportă o capacitate maximă de memorie de până la 8Gb, benficiind de un slot de memorie liber. Stocarea datelor şi fişierelor, este asigurată de către unitatea HDD, de 500Gb, cu o viteză de rotaţie de 5400rpm.

În ciuda preţului, se prezintă excelent şi la capitolul multimedia, astfel se bucură de două difuzoare audio stereo (SonicMaster), de unitate optică DVD Rw, de cameră Web (VGA), de microfon integrat şi de cititor de carduri 3 în 1 (SD/SDHC/SDXC).

Pe partea de conectori, deţine un port HDMI, un port USB 2.0, un port USB 3.0 (cu viteză superioară de transfer), un port VGA, precum un port RJ-45 pentru LAN, conexiune Wireless şi conexiune Bluetooth.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS X540LA-XX002D este soluţia ideală atunci când cauţi un laptop ieftin, atractiv şi portabil, cu performanţe hardware bune.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Accesibil ca si preţ
  • Performanţe hardware bune
  • Portabil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.