ASUS ROG GL552JX-DM019D – laptop de gaming avantajos, cu performanţe puternice

Astăzi am ales să îţi vorbesc despre un laptop din seria Asus Republic of Gamers, o gamă faimoasă destinată în mod special împătimiţilor de jocuri video. Se face remarcată prin configuraţii hardware de top şi echipări premium, dar şi prin design-uri de excepţie. În cele ce urmează o să îţi prezint mai îndeaproape un astfel de device încadrat în această serie numeroasă.

ASUS ROG GL552JX-DM019D reprezintă una dintre cele mai accesibile variante de laptop-uri de gaming, însă după părerea mea aş spune că este o combinaţie între un laptop de gaming şi unul multimedia. Cu siguranţă se descurcă nemaipomenit la rularea celor mai noi jocuri, dar şi la activităţi mai complexe, gen editări foto/video/audio.

Garantează un confort ridicat şi un control precis şi corect, graţie tastaturii de calitate foarte bună, concepută special pentru lucrul intens. De asemenea, beneficiază de iluminare de culoare roşie, cu posibilitate de a regla intensitatea acesteia prin combinaţia de butoane Fn+F3+F4. Touchpad-ul este generos, asigură un control rapid şi precis, beneficiind de funcţii multi-touch.

Aşa cum am spus, modelul de faţă reprezintă o variantă ceva mai avantajoasă provenită din această categorie gaming. Aşadar, este comercializat de către eMag la preţul de ofertăde 3.899 de lei (vezi preţ actualizat).

În ceea ce priveşte aspectul acestuia, pot spune că prezintă un design distinct, cu finisaje şi trăsături bine evidenţiate. În ciuda abilităţilor de gaming, este un model pe cât se poate de portabil, având o greutate de numai 2.6kg, măsurând cel mai gros punct de 32.6mm. De asemenea, este foarte util în călătorii, fiind extrem de uşor de transportat în rucsac. Ar mai fi de specificat că această construcţie atrăgătoare este realizată dintr-o combinaţie perfectă dintre plastic şi metal, de culoare negru-argintiu, garantând o durabilitate ridicată în timp.

Acelaşi laptop de gaming avantajos se poate procura şi din oferta magazinelor online Cel, Altex şi evoMag.

Imagini cu ASUS ROG GL552JX-DM019D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

La capitolul mult aşteptat, cel al performanţelor hardware, se prezintă excepţional de bine. Aşadar, deţine sub “capotă” un procesor Intel Core i7, model 4720HQ, realizat pe arhitectura Haswell. Este un procesor potrivit activităţilor intensive, gen randări 3D, editare video/foto/audio şamd, dar şi sarcinilor de multitasking, datorită faptului că deţine mai toate tehnologiitel Intel, ce aduc un mare plus de performanţă. În privinţa frecvenţei de tactare, atinge standard 2.6GHz, beneficiind totodată de tehnologia Turbo Boost, ce dezvoltă frecvenţa de rulare până la 3.6GHz. Temperatura optimă de funcţionare este de 100°C, iar consumul maxim este de până la 47W.

Un alt criteriu, la fel de important ar fi placa video. Deţine o placă video de tip dedicată, provenită din seria nVidia GeForce, model GTX 950M. Reprezintă un model cu 4Gb, de tip DDR3 de memorie video, pe 128 de biţi. Pot spune că din punct de vedere al performanţelor se clasează în zona medium-high din ultima seria nVidia. Ca idee, laptop-ul de faţă a fost supus unui test, se pare cu succes, de a rula următoarele jocuri: Call of Duty Advanced Warfare, Dota 2, World of Tanks, Fifa 2015, League of Legends, Starcraft 2, Evolve şi lista continuă.

În privinţa capacităţii de stocare, pot spune că cei 8Gb de tip DDR3 de memorie RAM, sunt mai mult decât suficienţi pentru strictul necesar, însă la nevoie pune la dispoziţie un al doilea slot de memorie liber.

În ciuda faptului că deţine un HDD de 1Tb de memorie de stocare, cu o viteză de rotaţie de 7200rpm, nu există termen de comparaţie cu o capacitate de tip SSD. Însă, dacă urmăreşti în mod special un model dotat cu SSD, pentru o viteză de transfer mai ridicată, poţi opta pentru achiziţionarea unei unităţii SSD externe.

Display-ul din dotare măsoară 15.6inch, având o rezoluţie maximă Full HD de 1920 x 1080pixeli. Beneficiază de o suprafaţă anti-glare, respectiv anti-reflexivă ce previne efectul de oglindire, oferind posibilitatea utilizării în orice condiţie de iluminare. Un lucru extrem de important, ar fi faptul că deţine panou IPS, lucru ce oferă unghiuri largi de vizibilitate, o luminozitate ridicată şi afişarea unor culori vii şi naturale.

Din punct de vedere a autonomiei bateriei, după cum ştim, modelele de gaming aduc după ele un consum ridicat de energie electrică, ceea ce rezultă o autonomie nu foarte ridicată. Însă, asigură o autonomie garantată de până la 4-5h de navigare Web şi filme, pe când în jocuri o autonomie de numai 1.5-2h.

Dispune de 3 porturi USB 3.0, ce asigură o viteză de transfer superioară porturilor USB 2.0 (chiar şi de 10 ori mai mare). Pe lângă acestea, mai vine echipat cu un port VGA (analog), cu o ieşire audio, cu un port HDMI (digital), cu un port RJ-45 pentru LAN, cu Bluetooth 4.0 şi cu placă de reţea Wireless 802.11.ac.

Multimedia vorbind, se laudă cu cameră Web High Definition, cu microfoane array încorporate de calitate înaltă, cu cititor de carduri 3 în 1 (SD, MS şi MMC), cu unitate optică scriere/citire (DVD Rw), precum şi cu difuzoare audio îmbunătăţite prin tehnologia SonicMaster.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS ROG GL552JX-DM019D este un laptop ideal împătimiţilor de jocuri video şi nu numai, celor ce caută performanţă hardware superioară, calitate şi fiabilitate, toate raportate la un preţ de ofertă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware superioare
  • Design atractiv
  • Ideal pentru cele mai noi jocuri
  • Sistem de răcire eficient
Contra:
  • Nimic deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.