ASUS ROG G551JW-CN319D – laptop accesibil de gaming, modern şi portabil

ASUS ROG G551JW-CN319D reprezintă o soluţie inteligentă, atunci când vine vorba despre alegerea unui laptop de gaming, cu performanţe hardware superioare şi cu un design pe măsură. Este un laptop ce se adresează cu precădere împătimiţilor de jocuri video, capabil să ruleze impecabil cele mai noi şi complexe jocuri lansate pe piaţă.

Provine din categoria Republic of Gamers (ROG) după cum observăm şi din numele acestuia, categorie de laptop-uri performante, concepute pentru adevăraţii pasionaţi de jocuri.

Modelul de faţă vine din fabrică fără vreun sistem de operare preinstalat, astfel lasă la alegerea utilizatorului sistemul de operare pe care doreşte să lucreze.

În dotarea acestuia dăm peste un acumulator de tip Li-Ion, cu 6 celule. Este un acumulator generos, după cum era şi de aşteptat la un astfel de model puternic. Se întâlnesc şi acumulatoare cu 8 celule, însă datorită componentelor eficiente de ultimă generaţie, sunt ok şi cele cu 6 celule. Touchpad-ul este unul multi-touch, cu diferite funcţii, precum funcţia de derulare, de zoom şi de lansare. Tastatura este internaţională, cât şi numerică de tip iluminată, ce ajută la o utilizare cât mai rapidă şi corectă a device-ului.

Ei bine, la capitolul cost de achiziţie, surprinde cu un preţ avantajos, respectiv de 3.699 de lei (vezi preţ actualizat).

Când vine vorba de design şi calitate, cei de la Asus nu fac absolut niciun compromis. Remarcăm la modelul de faţă o carcasă ultra modernă, de culoare neagră. Este vorba de o carcasă construită din plastic şi metal de cea mai bună calitate, materiale ce garantează o durabilitate ridicată în timp, dar şi o utilizare plăcută. În ceea ce priveşte partea tehnică, cântăreşte în jur de 2.7kg şi măsoară standard 382 x 16 – 32.6 x 255(W x H x D) mm, astfel asigură o portabilitate ridicată.

Acealasi laptop de gaming îl regăsim şi în stocul celor de la Flanco şi Altex.

Imagini cu ASUS ROG G551JW-CN319D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Capitolul performanţe hardware aduce în atenţie un procesor Intel Core i7, model 4750HQ. Tehnologia de 22nm şi arhitectura Crystal Well pe care este conceput, permit celor 4 nuclee din dotare să tacteze o frecvenţă de 2.0GHz. Desigur, deţine şi tehnologia Turbo Boost, cu ajutorul căreia frecvenţa creşte până la 3.2GHz.

Pe partea de grafică, dăm peste un procesor integrat Intel Iris Pro Graphics 5200 şi peste o placă video dedicată din seria nVidia. Modelul plăcii este GeForce GTX 960M, cu o capacitate de memorie video de 4Gb, de tip GDDR5.

În ceea ce îl priveşte memoria, RAM-ul de tip DDR3 rulează la o frecvenţă de 1.6GHz, având o capacitate de memorie maximă de 16Gb, mai mult decât suficient aş spune eu, chiar şi pentru cel mai înrăit gamer. Pe partea de stocare de date pot spune că excelează, astfel asigură o experienţă mai bună de lucru, graţie celor două memorii de stocare, precum: 1Tb HDD şi 24Gb MSSD.

În urmă unui test al acumulatorului, rezultatele obţinute arată că în modul de navigare pe internet, durata bateriei este de 4 ore şi 30 minute, iar în modul de gaming este în jur de doar 1 ora şi 15 minute. A fost testat şi în modul de vizualizare al filmelor, obţinând o autonomie de până la 3 ore şi 50 minute.

Dispune de un ecran Anti-Glare, repectiv mat, cu diagonala de 15.6inch. Rezoluţia acestuia este Full HD de 1920 x 1080pixeli. Aş considera un mare plus că este un model de tip IPS, lucru ce asigură unghiuri bune de vizualizare, acurateţe culorilor, luminozitate ridicată şi contrast excelent.

Vorbim despre un device echipat cu microfon array integrat şi cu cameră Web High Definition, cu ajutorul cărora vei realiza convorbiri video/audio de calitate excelentă. Dispune de unitate optică scriere/citire (DVD Rw), de cititor de carduri 3 în 1 (SD, MMC şi MS) şi de difuzoare audio stereo Bang & Olufsen ICEpower, ce asigură un sunet de înaltă definiţie.

Cât despre conectivitate, vine dotat cu mini display port, cu port HDMI, cu 3 porturi USB 3.0, cu o ieşire audio, cu Bluetooth 4.0, cu LAN (RJ-45) 10/100/1000 şi cu Wireless 802.11 ac

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS ROG G551JW-CN319D este un laptop destinat gamerilor, echipat cu performanţe hardware înalte şi cu un design pe măsură, capabil să garanteze o utilizare confortabilă şi rapidă în orice situaţie.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Ultra modern
  • Performanţe hardware superioare
  • Destinat gamerilor
  • Portabil
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.