ASUS N552VX-FY022D – laptop Full HD cu performanţe hardware superioare

ASUS N552VX-FY022D reprezintă un dispozitiv ideal atât împătimiţilor de tehnologie, cât şi pasionaţilor de jocuri video de generaţie nouă. Totul se datorează performanţelor hardware superioare, înglobate într-un design portabil şi modern, de calitate foarte bună.

Vorbim despre un laptop din gama 2016, ce se află sub tutela unui jucător important de pe piaţa IT, întrucât acest lucru aduce un mare plus de încredere la achiziţionarea unui astfel de device.

Provenit din gama premium, standard vine Free DOS, incluzând un acumulator Lithium Ion cu 4 celule.

Acest model N552VX-FY022D este comercializat online de către magazinul de specialitate eMag, la preţul avantajos de 3.499 de lei (vezi preţ actualizat).

Unul dintre principalele punct ţări ale acestui dispozitiv Asus este reprezentat de către design. Se observă clar că acest capitol a suportat o atenţie maximă, datorită finisaje şi detaliilor perfect definite.

Poartă o carcasă de calitate superioară, realizată excelent dintr-o combinaţie perfectă din plastic şi aluminiu. Privind tehnic, este de culoare gri, cântăreşte în jur de 2.53kg şi măsoară standard 383 x 29.9 x 260 (W x H x D) mm.

Deţine o tastatură internaţională/numerică de tip iluminată, precum şi un touchpad generos cu control mulţi-touch, ce acceptă diferite acţiuni (lansare, derulare şi zoom).

Imagini cu ASUS N552VX-FY022D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul laptop de la Asus vine prevăzut cu un display LCD LED cu tehnologie IPS, ce măsoară o diagonală de 15.6”. Este de tip Anti-Glare, respectiv mat, capabil să reproducă conţinutul la o rezoluţie maximă de 1920 x 1080p, într-un format Full HD.

Înglobează o configuraţie hardware bine echilibrată şi puternică, ce are la bază un procesor Intel Core i5-6300Q, din arhitectura Skylake. Are 4 nuclee, o tehnologie de fabricaţie de 14nm şi un Cache de 6Gb. În privinţa frecvenţei, rulează standard la 2.3GHz, însă mulţumită modului Turbo Boost, aceasta poate ajunge până la 3.2GHz.

Ca şi grafică, producătorul l-a echipat atât cu un procesor grafic integrat HD Graphics 530, cât şi cu o placă video dedicată GeForce GTX 950M. Cea de-a două, beneficiază de o capacitate de memorie de 4Gb (DDR3), de Chipset video de la nVidia, precum şi de caracteristicile speciale nVidia PhysX şi tehnologia CUDA.

Vine din fabrică cu o capacitate de 8Gb (DDR4) de memorie RAM, cu o frecvenţă de 2.1GHz. Memoria maximă acceptată este de 16Gb (DDR4), beneficiind de 2 sloturi de memorie. În privinţa capacităţii de stocare, dispune de o unitate HDD, cu capacitatea de 1Tb şi cu o viteză de 7200rpm.

La nivel de dotări multimedia, se bucură de: DVD Rw, WebCam HD, microfon array integrat, cititor de carduri SD/MMC/MS şi de două difuzoare audio stereo Bang & Olufsen ICEpower (SonicMaster).

Nici din punct de vedere al conectivităţii nu se descurcă mai rău, fiind prevăzut cu: HDMI, ieşire audio, mini DisplayPort, USB 3.0 x 3, Bluetooth 4.0, LAN (Reţea 10/100/1000) şi Wireless 802.11 ac.

Concluzie :

Concluzionând, ASUS N552VX-FY022D reprezintă un laptop recent de calitate foarte bună, echipat cu performanţe hardware puternice şi bine echilibrate, ce îl fac capabil să facă faţă oricăror activităţi de lucru.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Modern
  • Free DOS
  • Full HD
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.