ASUS F550JX-DM169D – laptop de ultimă generaţie, cu performanţe hardware superioare

ASUS F550JX-DM169D este un laptop ideal în situaţia în care doreşti un device cu performanţe puternice, pentru gaming sau diverse aplicaţii mai complexe, fiind capabil să îţi ofere un mod de utilizare pe cât se poate de rapid şi fluid.

Acest producător asiatic, a reuşit să conceapă un laptop de calitate înaltă, din toate punctele de vedere, respectiv de la design-ul atrăgător şi durabil, până la configuraţia hardware de ultimă generaţie. A oferit posibilitatea utilizatorul de a îşi alege sistemul de operare dorit, astfel proiectând device-ul free dos. La echipat cu un acumulator Li-Ion cu 4 celule, o baterie de calitate, ce garantează o autonomie de lucru prelungită, ţinându-vă destul timp departe de priză.

Desigur, după cum este şi normal, preţul de achiziţie este pe măsura performanţelor, respectiv de 3.199 de lei (vezi preţ actualizat) în oferta eMag. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş spune că este un preţ pe cât se poate de corect, dar şi de avantajos, în raport cu calitatea dispozitivului.

Remarcăm cu plăcere un exterior ultra modern, construit din policarbonat, ce prezintă detalii şi finisaje perfecte. Este de culoare gri închis, o culore distinsă, având o greutate de numai 2.45kg, măsurând standard 380 x 29.2 – 31.7 x 251(W x H x D) mm.

Acelaşi laptop inteligent îl întâlnim şi în stocul magazinelor Flanco, Cel şi Altex.

Imagini cu ASUS F550JX-DM169D :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Noul Asus este dotat cu un display LED-backlit, cu diagonala de 15.6inch. Suportă rezoluţii Full HD de 1920 x 1080pix, rezoluţie pe care o întâlnim doar la laptop-urile scumpe, de calitate superioară. Este un ecran de tip anti-glare, respectiv mat, ce previne perfect efectul de oglindire.

Unul dintre cele mai de bază capitole, cel al performanţelor hardware, se laudă cu procesarea puternică a unui procesor Intel Core i7, model 4720HQ. Are o frecvenţă de tact de 2.6GHz, având la bază tehnologiile revoluţionare ale arhitecturii Haswell. Ar fi de specificat, că deţine modul inteligent Turbo Boost, o tehnologie avansată ce dezvoltă puterea procesorului în cazuri extreme, până la 3.6GHz.

Pe lângă acest procesor, tot la interior dăm şi peste o memorie RAM, de tip DDR3, cu capacitatea de 8Gb, dar şi peste o placă video dedicată nVidia, din seria GeForce, model GTX 950M, de 4Gb memorie, capabilă să tacteze perfect cele mai recente jocuri lansate.

În privinţa spaţiului de stocare, pot spune că se prezintă destul de generos, astfel deţine un HDD cu capacitatea de 1Tb. Sincer, eu aş fi preferat mai degrabă un SSD dedicat.

Ca şi multimedia, este proiectat cu o cameră Web (VGA), cu microfon, cu cititor de carduri (SD), cu unitate optică (DVD Rw) şi cu difuzoare audio stereo, ce au la bază tehnologia SonicMaster, redând un sunet de calitate înaltă.

Cât despre conectivitate, dispune de conexiune Wi-Fi cu suport de transfer de date de până la 1Gb, de conexiune Bluetooth 4.0, de port RJ-45 pentru Reţea, de 3 porturi USB, dintre care unul USB 2.0 şi două USB 3.0, de port HDMI şi de ieşire audio.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS F550JX-DM169D este un laptop ultra performant, cu un aspect portabil şi distins, capabil să asigure un mod de funcţionalitate ireproşabil, indiferent de sarcina de lucru aleasă.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe superioare
  • Portabil
  • Raport calitate-preţ favorabil
  • Design atractiv
Contra:
  • Nimic momentan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.