ASUS E200HA-FD0009TS – laptop mobil, cu performanţe bune şi aspect plăcut

În review-ul de astăzi o să discutăm despre un laptop din categoria low-cost, un device de buget cu performanţe hardware medii, ideal pentru activităţile de zi cu zi, susţinute fie din deplasare, fie de acasă, asigurnad în ambele situaţii acelaşi nivel de productivitate.

ASUS E200HA-FD0009TS este un laptop mobil ideal celor ce caută flexibilitate şi portabilitate, un model de generaţie recentă, evidenţiat printr-un preţ foarte accesibil. Se recomandă în special sarcinilor simple, gen conţinut multimedia, tehnoredactare, navigare pe internet şi aşa mai departe.

Vine standard cu sistemul de operare preinstalat Microsoft Windows 10 Home, pe 64 de biţi, împreună cu software-ul Microsoft Office 365 Personal (cu licenţă pentru 1 an).

În ceea ce îl priveşte costul de achiziţie, pot spune că de curând este disponibil şi în stocul eMag, la doar 999 de lei (vezi preţ actualizat).

Touchpad-ul generos, precum şi tastatura internaţională, asigură o utilizare acceptabilă, corectă şi rapidă. Amebele răspund foarte bine la comenzi, indiferent de situaţie.

La capitolul design, se evidenţiază printr-o construcţie de calitate foarte bună, cu finisaje premium. Este integral din plastic, extrem de subţire şi de elegant, fiind de culoare aurie. Greutatea acestuia nu depăşeşte 0.98kg, măsurând standard 286 x 17.5 x 193.3 (W x H x D) mm.

Acelaşi laptop decent este disponibil şi în magazinele evoMag şi Altex.

Imagini cu ASUS E200HA-FD0009TS :

MAI MULTE POZE

Date tehnice :

Ecranul din dotare este unul LCD LED, ce măsoară o diagonală modestă de 11.6inch. Beneficiază de un strat anti-reflexiv, suportând o rezoluţie maximă de 1366 x 768p, la un format High Definition.

Configuraţia hardware de care dispune, are la bază un procesor Intel Atom, model x5-Z8300. Este un procesor cu patru nuclee, cu o tehnologie de 14nm şi cu un Cache de 2Gb. Rulează la o frecvenţă de 1.4GHz, ce poate urcă până la 1.8GHz datorită tehnologiei Turbo Boost. Pe lângă procesor, dăm peste o placă video integrată, provenită din seria Intel HD Graphics, capabilă să ofere un suport necesar activităţilor cotidiene.

Deţine o capacitate de 2Gb de memorie RAM, de tip DDR3 şi o unitate eMMC de 32Gb, ce asigură capacitate de stocare de date.

La nivel multimedia, întâlnim două difuzoare audio stereo integrate (SonicMaster), un microfon încorporat, o cameră Web VGA, un cititor de carduri Micro SD şi Micro SDXC, nefiind echipat cu unitate optică de scriere/citire.

Vine cu un acumulator de tip Li-Polymer, cu 2 celule, ce garantează o autonomie de până la 4-5h de lucru continuu, într-un mod de utilizare mediu.

Conectivitatea laptop-ului are la bază un port USB 3.0, un port USB 2.0, o ieşire audio, un port micro HDMI, Bluetooth şi Wireless 802.11.ac.

Concluzie :

Acestea fiind spuse, ASUS E200HA-FD0009TS este un laptop modest, cu performanţe hardware medii şi cu un design modern, capabil să susţină activităţile cotidiene fără probleme, fie de acasă, fie din deplasare.

Opinii pro și contra :

Pro:
  • Performanţe hardware bune
  • Design modern
  • Preţ avantajos
  • Microsoft Windows 10 Home, 64 biţi
Contra:
  • Fără unitate optică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.