ASUS A553SA-XX049T – laptop de buget modern şi avantajos

ASUS A553SA-XX049T reprezintă un dispozitiv low-cost de generaţie nouă, respectiv un laptop accesibil conceput în mod special pentru activităţile şi sarcinile de zi cu zi. Impresionează printr-o construcţie portabilă şi modernă, precum şi printr-o platformă hardware bine echilibrată.

Din fabrică rulează sistemul de operare Microsoft Windows 10 Home (64 biţi), dar bineînţeles acceptă orice versiune de Windows. În plus de asta beneficiază şi de un trial pentru 30 de zile pentru recentul Microsoft Office 365 Customers.

Ascunde la interior un acumulator Lithium Ion cu două celule, pentru o autonomie de lucru destul de decentă.

Acest model A553SA-XX049T poate fi achiziţionat din oferta celor de la eMag cu numai 1.149 de lei (vezi preţ actualizat).

Din punct de vedere al design-ului, îşi face apariţia cu o construcţie modernă şi portabilă din plastic, totul fiind pe o nuanţă de culoare neagră. Tehnic vorbind, are o greutate de aproximativ 2.2kg şi măsoară standard 380 x 25.3 x 258 (W x H x D) mm.

Integrează un touchpad rapid şi precis cu control multi-touch, precum şi o tastatură numerică/internaţională confortabilă la utilizare.

Noul dispozitiv de buget este prezent şi în stocul celor de la Flanco.

Imagini cu ASUS A553SA-XX049T:

MAI MULTE POZE

Date tehnice:

Producătorul consacrat Asus a proiectat modelul de faţă cu un ecran LCD LED de 15.6” în diagonală. Reprezintă un display glare, respectiv lucios, ce garantează o rezoluţie HD la 1366 x 768p.

Privind platforma hardware a acestui laptop, dăm peste procesorul Intel Pentium Quad-Core – N3700, conceput pe arhitectura Braswell. Integrează 4 nuclee, o tehnologie de 14nm şi un Cache de 2Gb. Rulează din fabrică la o frecvenţă de 1.6GHz, însă datorită modului Turbo Boost poate ajunge până la 2.4GHz.

Grafica acestui device este asigurată de către procesorul grafic decent Intel HD Graphics de tip Integrat, cu chipset video de la Intel.

Ca şi capacitate de memorie RAM dispune de 4Gb de tip DDR3L cu o frecvenţă de 1.6GHz, însă acceptă să fie echipat cu până la 8Gb. Cât despre stocare, pune la dispoziţie un HDD cu o viteză de 5400rpm cu capacitatea de 500Gb.

Integrează un cititor de carduri SD şi MMC, un WebCam VGA, o unitate DVD-Rw, un microfon integrat, precum şi două difuzoare audio stereo SonicMaster.

Dispune de Bluetooth 4.0, de Wi-Fi 802.11 b/g/n, de LAN (RJ-45), de USB 3.0, de USB 2.0, de HDMI, de VGA şi de ieşire audio.

Concluzie:

Concluzionând, ASUS A553SA-XX049T reprezintă un model de buget cu performanţe hardware decente, ideal atât pentru lucrul de la birou, cât şi pentru cel din deplasare.

Opinii pro și contra:

Pro:
  • Performanţe hardware decente
  • Accesibil
  • Modern
  • Microsoft Windows 10 Home 64 biti
Contra:
  • Nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.